18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Franța va avea platforme plutitoare pentru taxiurile zburătoare electrice

Platformele vor permite decolarea şi aterizarea acestor vehicule

Guvernul francez a autorizat înfiinţarea unei platforme plutitoare care să permită decolarea şi aterizarea unor taxiuri zburătoare electrice zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice (JO), potrivit unei hotărâri publicate în Jurnalul Oficial, relatează AFP citat de News.ro.

Platforma plutitoare va fi situată pe Sena

Hotărârea Guvernului a transmis că platforma situată la nivelul Austerlitz și rezervată acestor mijloace, ”va fi exploatată până la 31 decembrie 2024” de către grupul Aéroports de Paris (ADP), a cărei undă verde era aşteptată de mai multe luni în acest dosar controversat.

ADP s-a asociat în acest proeict cu regiunea Paris şi întreprinderea germană Volocopter, care fabrică ”Volocity”, o aeronavă cu două locuri – unul al pilotului -, echipată cu baterii care alimentează 18 rotoare dispuse în formă de coroană deasupra cockpitului.

Scopul este să se profite de JO pentru a se demonstra fezabilitatea acestui nou mod de transport

Nimic nu merge în acest proiect. Este un gadget total inutil şi extrem de poluator, destinat câtorva ultraprivilegiaţi grăbiţi”, denunţa în noiembrie adjunctul Tranziţiei Ecologice Dan Lert.

Consiliul Municipal al Parisului a dat, atunci, un aviz negativ acestui proiect. În septembrie, Autoritatea de Mediu aprecia studiul de impact ”incomplet” pe planul evaluării disconfortului sonor, consumului de energie şi emisiior de gaze cu efect de seră.

Compania germană Volocopter a fost prima care a primit aprobarea de a intra pe piață

Încă din 2023, compania germană Volocopter a anunțat că intenționează să lanseze primul serviciu comercial de taxiuri zburătoare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Până la acel moment, niciun producător de taxiuri zburătoare nu a primit aprobarea de a intra pe piață, Volocopter fiind primul.

spot_img
Latest news
știri