5.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

VIDEO | „Bambi“, descoperit într-o pădure din România. Ce să faci dacă dai peste un pui de căprioară în natură

Deseori, natura ne oferă surprize, iar de o astfel de experiență au avut parte cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în momentul în care au dat peste un pui de căprioară camuflat în natură.

Micul animăluț a fost descoperit într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna.

Cei de la Romsilva vin și cu recomandări pentru persoanele care pot avea parte de o astfel de surpriză. Aceștia recomandă să nu se intervină, iar puii să nu fie „luați din mediul lor“. În cele mai multe cazuri, mama acestora se află în preajmă.

De regulă, căprioarele „dau naștere la 1-3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutorați în primele câteva zile“. În primele săptămâni, puii de căprioară depind în totalitate de mama lor. Ulterior, iezii cunosc o dezvoltare rapidă și devin autonomi.

Sursă – Unsplash

Pui de căprioară, camuflați în natură

Se pare că femelele, după ce dau naștere iezilor, îi lasă în locuri în care coloritul acestora se confundă cu natura. Mamele vin de câteva ori pe zi la ei pentru a-i hrăni.

Puii stau nemișcați în toată perioada aceasta, pentru a nu atrage atenția prădătorilor.

Căprioara face parte din familia Cervidae și este o specie de rumegătoare întâlnită în toată Europa, inclusiv în România. Deseori, căprioara este confundată cu ciuta. Mulți consideră că cerbul este masculul căprioarei, însă este vorba de două specii distincte. În plus, cerbul și ciuta au dimensiuni considerabil mai mari decât căpriorul și căprioara.

În timp ce înălțimea căprioarei ajunge la 75 de centimetri, iar lungimea la 135 de centimetri, înălțimea cerbului trece de 170 de centimetri, iar lungimea poate ajunge și la 270 de centimetri.

Durata medie de viață a căprioarei, în antură, este de 12-15 ani. Specia este vânată pentru blana sa de culoare maro sau castaniu aprins, devenită cenușie în timpul iernii.

Sursă – Unsplash
spot_img
Latest news
știri