Partidă de vânătoare: un cerb a fost împușcat, fără ca vânătorii să aibă autorizație

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Au decis o partidă de vânătoare, fără a avea autorizație: doi bărbați din Bistriţa-Năsăud ar fi vânat un cerb, deși aveau autorizaţie doar pentru vulpe sau mistreţ. Mai mult, prada este considerată departe de a fi un trofeu considerat convențional.

Cei doi vânători sunt, în prezent, plasați în arest la domiciliu. Motivul este vânătoarea de cerbi, cerbul fiind un adevărat trofeu cinegetic.

Partida de vânătoare a fost încehiată ”cu succes”

Cei doi prieteni din localitatea Şieu, unul de 44 de ani, celălalt de 39 de ani, ar fi participat luna trecută la o partidă de vânătoare autorizată pentru mistreţ şi vulpe, însă ar fi doborât un cerb – adevărat trofeu, precizează Știrile Pro Tv.

Oamenii legii au fost nevoiți să descindă la locuința celor doi bărbați din Bistrița Năsăud. Aici, polițiștii au confiscat o serie de obiecte care au ajutat la stabilirea cu exactitate a faptelor.

Perchezițiile efectuate au dus la confiscarea unor telefoane mobile, dar și a altor ”bunuri” printre care o maşină, 7 arme letale de vânătoare, dar şi 3 amortizoare.

Conform sursei citate, cei doi au fost prezentaţi în faţa unui judecător care a hotărât că în următoarele 30 de zile cei doi să rămână în arest la domiciliu.

În momentul de față, bărbații sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Cu toate acestea,  cercetările continuă pentru a verifica în ce condiţii s-a desfăşurat partida de vânătoare.

Reguli pentru a vâna legal

Conform  legii, vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă posedă permis de vânătoare eliberat în România, posedă autorizaţie individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar, sau este înscris nominal de organizator în autorizaţiile colective de vânătoare, posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare, dacă practică vânătoarea cu armă și posedă talon de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de vânător.

De asemenea, vânătoarea se poate exercita și de vânători cetăţeni străini care au permis ori licenţă valabilă în ţara emitentă și dacă îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute de lege.