10.5 C
București
miercuri, 18 decembrie, 2024

Dietele mediteraneene și cele bazate pe plante pot reduce Alzheimer în țesutul cerebral.

O astfel de dietă poate "întineri" creierul și cu 4 ani.

Persoanele care au consumat alimente din dietele mediteraneene pe bază de plante și din dietele concentrate pe creier au avut mai puține semne distinctive ale bolii Alzheimer, potrivit CNN. Vorbim despre plăci lipicioase de beta-amiloid și încurcături tau în creier. Descoperirea a fost făcută atunci când au fost autopsiate, potrivit unui nou studiu. De fapt, oamenii care au urmat cel mai îndeaproape oricare dintre diete au avut „șanse cu aproape 40% mai mici” de a avea plăci și încurcături în țesutul cerebral pentru a fi diagnosticați cu Alzheimer, potrivit studiului. Oamenii care au obținut cel mai mare punctaj pentru aderarea la dieta mediteraneană aveau cantități medii de placă și încurcături în creier, similare cu 18 ani mai tineri decât cei care au obținut cel mai mic scor, potrivit unui comunicat din studiu.

Creierul poate deveni cu 4 ani mai tânăr

„Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că persoanele care au obținut cel mai mare punctaj pentru aderarea la dieta MIND aveau cantități medii de placă și încurcături similare cu 12 ani mai tineri decât cei care au obținut cel mai mic punctaj.”  Adăugarea unei singure categorii de alimente din oricare dietă – cum ar fi consumul de cantități recomandate de legume sau fructe – a redus acumularea de amiloid în creier la un nivel similar cu a fi cu aproximativ patru ani mai tânăr, arată studiul. „Făcând o simplă modificare a dietei, cum ar fi adăugarea mai multor legume, fructe de pădure, cereale integrale, ulei de măsline și pește, poate întârzia de fapt debutul bolii Alzheimer sau poate reduce riscul de demență atunci când îmbătrânești”, a spus autorul studiului Puja Agarwal, profesor asistent de medicină internă la Centrul Medical al Universității Rush din Chicago.

Frunzele aduc cel mai mare beneficiu

Cel mai mare beneficiu este de la verdele cu frunze, a spus ea. Adăugarea mai multor fructe de pădure, cereale integrale și alte alimente sănătoase recomandate de diete a fost, de asemenea, benefică, a adăugat ea ea. „Deși acest studiu nu dovedește definitiv că este posibil să încetinesc îmbătrânirea creierului prin alegeri dietetice, datele sunt suficient de convingătoare pentru ca eu să adaug legume cu frunze verzi la majoritatea meselor mele și să sugerez pacienților mei dieta în stil mediteranean”, a spus cercetătorul bolii Alzheimer Dr. Richard Isaacson, un neurolog preventiv la Institutul pentru Boli Neurodegenerative din Florida.  „Desigur, dieta mediteraneană este, de asemenea, sănătoasă pentru inimă… prin reducerea riscului de accident vascular cerebral și leziuni neurovasculare, care pot crește și riscul pentru patologia bolii Alzheimer”, a spus Rudy Tanzi, profesor de neurologie la Harvard Medical School, care nu a fost implicat în Studiul. Carnea poate face un aspect rar, dar de obicei doar pentru a aroma un fel de mâncare. În schimb, mesele pot include ouă, lactate și carne de pasăre, dar în porții mult mai mici decât în ​​dieta tradițională occidentală. Cu toate acestea, peștele, care este plin de omega-3 care stimulează creierul, este un aliment de bază.

spot_img
Latest news
știri