13.5 C
București
luni, 13 mai, 2024

Șacalii au ucis peste 100 de oi în Dolj. Prefectura cere aprobare de la Ministerul Mediului pentru vânarea acestora pe timpul nopții

Șacalii s-au extins aproape pe întreg teritoriul României, iar în ultima perioadă au ucis peste 100 de oi în județul Dolj, conform Adevărul.

În urma atacurilor, Prefectura Dolj a solicitat Ministerului Mediului o aprobare pentru mărirea cotei fondului de vânătoare.

„Săptămâna trecută am făcut o adresă către minister prin care am solicitat mărirea cotei fondului de vânătoare. Problema majoră cu care ne confruntăm este faptul că șacalii sunt animale nocturne și vânează doar noaptea, a spus prefectul.

Prin urmare, prefectul spune că aprobarea trebuie să fie emisă pentru a autoriza vânătoarea pe timpul nopții.

„Ar trebui să primim aprobarea pentru a fi vânate noaptea“, a declarat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

Sursă – Pexels

Șacalii au ucis 33 de oi, doar în weekend-ul trecut

În noaptea de sâmbătă spre duminică, șacalii au ucis 33 de oi de la o fermă din comuna Rojiște. Prefectul s-a deplasat la fața locului alături de directorul DSVSA Dolj și directorul Direcției Agricole și Agenției de Mediu

„Din prima cercetare, sunt 33 de animale ucise, oi adulte și miei. Mai sunt câteva animale rănite, care sunt evaluate pentru a se stabili dacă au sau nu au rabie sau sunt purtătoare de alte boli transmise în urma muşcăturilor”, a precizat Dan Diaconu.

Prădătorii au mai atacat recent și o altă fermă din comuna Călărași, iar locuitorii din zonă cer intervenția autorităților, pentru că în fiecare noapte aud urletele șacalilor care dau târcoale gospodăriilor.

În perioada ce urmează, la nivelul Prefecturii Dolj se va întruni o comisie pentru acordarea de despăgubiri deținătorilor de ferme afectați de șacali.

Mamiferul sălbatic s-a extins deja în majoritatea zonelor țării. După ce în ultimii ani a făcut ravagii în Delta Dunării, șacalul a apărut de curând și în zonele montane. Daniel Opaiț, un fotograf de wildlife a imortalizat șacali la poalele Munților Făgăraș.

Sursă – Pexels
spot_img
Latest news
știri