5.3 C
București
marți, 19 martie, 2024

Ministerul Mediului lansează primul program destinat flotelor electrice din România | FOTO

Ministerul Mediului anunță, prin vocea ministrului Tanczos Barna, că va lansa, pentru prima dată în România, flotele electrice, iar schema de ajutor de stat urmează să fie pusă la punct în cel mai scurt timp, potrivit Agerpres.

Tanczos Barna a participat marți, 31 ianuarie 2023, la un eveniment în cadrul căruia a fost livrat primul camion electric unei companii din România.

Modelul este un Mercedes-Benz eActros.

„Proiectul în sine și toate proiectele de acest gen sunt proiecte de pionierat pe care le susține Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Și dacă tot o este o premieră – ajunge primul camion electric în România – vine în premieră și primul program destinat flotelor electrice din România.

Prin Administrația Fondului pentru Mediu, 2023 este primul an când vom finanţa, cu 250 de milioane, flotele comerciale.

Dincolo de pragul acela de 200.000 de euro, care era pragul de ajutor de minimis, venim cu acest ajutor de stat, în interesul și în sprijinul firmelor care încearcă să-și transforme flota într-una fără emisii de carbon sau măcar să reducă emisiile de carbon, prin înlocuirea parțială a acestor mijloace de transport.

Este un program complex, este un fel de pionieriat și pentru noi, dar împreună cu actorii din piață, cu asociația producătorilor/importatorilor de mijloace de transport și cu firmele care au asemenea flote și cu firmele de leasing trebuie să punem la punct, în cel mai scurt timp posibil, această schemă de ajutor de stat“, a spus Tanczos Barna.

Sursă – Ministerul Mediului

Ministerul Mediului: Lucrurile se schimbă sub ochii noștri

Camionul e Actros este un vehicul complet electric, sustenabil, avangardist, inovator și silențios, ideal pentru transportul mărfurilor în mediul urban, ceea ce marchează un nou pas important în tranziția către un transport sustenabil.

„Lucrurile se schimbă în jurul nostru cu o viteză incredibilă şi, indiferent dacă ne uităm la e-mobilitate, dacă ne uităm la progresul tehnologic în tot ce înseamnă emisii de carbon sau reducerea emisiilor de carbon, sub ochii noştri lumea se schimbă.

Se schimbă în favoarea acestor tehnologii, în favoarea soluţiilor care pun o presiune mai mică asupra mediului înconjurător.

Mobilitatea bazată pe consumul de hidrocarburi a pus o presiune atât de mare asupra mediului înconjurător încât, astăzi, ne luptăm cu acest fenomen, incredibil, câteodată nerecunoscut sau neacceptat, al schimbărilor climatice“, a spus Barna Tanczos.

Sursă – Ministerul Mediului
Latest news
știri