12.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

Metodă de reducere a poluării și a traficului auto intens: transportul elevilor din Buzău se va realiza cu ajutorul a 20 de microbuze electrice noi

Investiția valorează aproximativ 6 milioane de euro

În condițiile în care traficul este tot mai îngreunat, Primăria din Buzău a anunțat că va achiziționa 20 de microbuze electrice destinate exclusiv transportului elevilor.

Achiziția are ca scop atât facilitarea traficului intens, cât și reducerea poluării.

Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook, primarul Constantin Toma a precizat că speră ca elevii să nu mai fie aduşi la şcoală cu maşina de către părinţi, decizie care va facilita reducerea poluării din municipiul Buzău.

Prezența tot mare a vehiculelor auto a devenit o problemă deosebit de gravă care afectează mediul înconjurător și sănătatea oamenilor

Contractul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit edilului, contractul intitulat ”Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară” a fost încheiat în prezența secretarului de stat Alexandru Marcel Stoica.

Noile microbuze electrice vor contribui la diminuarea materiilor nocive din mediul înconjurător, facilitând, în egală măsură, traficul auto

În fapt, este vorba de achiziția a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa 6 milioane de euro. Prin această achiziție, încercăm să diminuăm transportul elevilor cu automobilele părinților, ceea ce va duce și la micșorarea traficului auto, dar și a poluării aerului”, a transmis edilul, prin intermediul unui text publicat astăzi, 13 martie, pe contul de socializare.

Latest news
știri