12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Producătorul chinez Xiaomi este pe cale să facă ceea ce Apple nu a putut – să producă o mașină electrică. Vehiculul atinge 100 km/h în doar 2,78 secunde

Compania chineză Xiaomi va începe să vândă primele mașini electrice.

Luna trecută, Apple a renunțat la planurile de a produce vehicule electrice. Acum, unul dintre cei mai mari rivali ai producătorului de iPhone, Xiaomi, anunță că va produce un EV, conform Business Insider.

Compania a anunțat că intenționează să înceapă vânzările primei mașini, Speed Ulta 7 (SU7), pe 28 martie, în zeci de orașe din China.

Pentru Lei Jun, fondatorul și CEO-ul miliardar al companiei chineze, lansarea marchează o reușită extraordinară. Vehiculele electrice sunt puse în vânzare la doar trei ani după ce compania sa a declarat că le va construi.

Noua mașină poate ajunge la 100 km/h în 2,78 secunde.

„Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a 3-a aniversare a călătoriei noastre de producție de vehicule electrice, „Lupta pentru Xiaomi EV” continuă să ne motiveze. Rămânem hotărâți să facem o mașină grozavă!”, a scris CEO-ul Xiaomi pe X.

Xiaomi a beneficiat de ajutorul altor companii din China

La fel ca Apple, Xiaomi este cel cunoscut pentru vânzarea de smartphone-uri. În China, Xiaomi deține o cotă de 13,8% din piața smartphone-urilor. Compania se situează chiar în urma celor de la Apple în acest an, potrivit datelor de la Counterpoint Research.

Decizia Apple de a renunța la proiectul EV a venit după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de producție. Aacestea au determinat compania să ia în considerare un design mai puțin ambițios pentru caracteristicile sale de autonomie, riscând deja să amâne data lansării până cel puțin în 2028.

Potrivit Bloomberg, Apple a pus în funcțiune un prototip de minivan supranumit „Bread Loaf” pe o pistă de testare din Arizona.

Între timp, Xiaomi a reușit să folosească baza existentă a industriei EV din China în favoarea sa.

Firma chineză a beneficiat de un parteneriat cu Beijing Automotive Group (BAIC Group). Această companie i-a oferit un acces mai rapid la un permis de producție, potrivit Bloomberg. Parteneriatul va ajuta Xiaomi să construiască aproximativ 200.000 de vehicule electrice pe an.

Desigur, Xiaomi nu are garantat succesul EV doar pentru că este gata să vândă mașini acum.

Piața vehiculelor electrice trece printr-o perioadă dificilă. Producătorii de automobile rivali precum Tesla și BYD s-au angajat într-un război al prețurilor pentru a atrage consumatorii.

spot_img
Latest news
știri