11.1 C
București
joi, 28 martie, 2024

Colaborare în premieră privind protecția mediului. Arhiepiscopia Iașilor și Garda de Mediu, discuții despre colectarea selectivă și conservarea naturii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, luni, 13 februarie 2023, în cadrul ședinței lunare administrative a Protopopiatului Iași I a avut loc o activitate de formare și informare a preoților cu privire la modalitățile ce trebuie aplicate pentru protecția mediului înconjurător, informează Ziarul Lumina.

Cele două instituții au convenit asupra unui set de activități, care au la bază un „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Garda de Mediu/Comisariatul Județean Iași.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat: comisarul-șef Gheorghe Bacușcă, din partea Gărzii de Mediu Iași, inspectorul Dumitrița Picioruș, ca reprezentant al Agenției Teritoriale pentru Protecția Mediului, preotul Marius Burghelea, directorul Departamentului SSM/PSI‑SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul protopop Florin Călugăru, Protopopiatul Iași I, respectiv preoții din cadrul acestui protopopiat.

Sursă – Garda de Mediu Iași

Colaborare în „premieră” privind protecția mediului

În cadrul discuțiilor, preoții și ierarhii prezenți la ședință și-au manifestat interesul în vederea dobândirii de noi cunoștințe privitoare la gestionarea managementului deșeurilor.

„Această colaborare a instituției noastre cu cea a Bisericii reprezintă o premieră, cel puțin pe zona Moldovei, însă cred ca e un element de noutate în întreaga țară. Considerăm că alături de reprezentanții administrației locale, preoții au un rol foarte important într-o comunitate.

De aceea, ne bucură această colaborare în care nu am vorbit doar despre colectarea selectivă a deșeurilor. S-a subliniat în ședință importanța păstrării curate a apei, a solului și a aerului care țin nu doar de sănătatea noastră, ci și a urmașilor noștri.

Sperăm să desfășurăm și alte asemenea activități de informare, mai ales că am simțit interesul preoților de a aprofunda informații legate de activitatea noastră, aceștia adresând foarte multe întrebări, manifestând așadar o curiozitate deosebită”, a spus comisarul-șef Gheorghe Bacușcă, potrivit BZI.

Sursă – Garda de Mediu Iași
Latest news
știri