O noua atracție la Palatul Brukenthal: Au înflorit arborii lalea

Sursa foto: Descoperă.ro
Sursa foto: Descoperă.ro

Copacii tulipani, numiți și arborii lalea (liriodendron tulipifera), înfloresc în această perioadă, în orașul Avrig, la poalele munților Făgăraș.

O locație inedită este palatul de vară al baronului von Brukenthal, locație unde au înflorit arborii. Aceștia au fost aduși, în urmă cu două secole, inițiativa aparținându-i fostului guvernator al Transilvaniei.

Un spectacol al naturii: lalele care cresc în arbori

Cei cinci arbori lalea sau tulipanii, așa cum mai sunt numiți, au înflorit acum câteva zile. Specia e foarte rară în țara noastră, iar unii vizitatori nici nu știau că există copaci cu flori precum lalelele, precizează Știrile Pro Tv.

Florile lor sunt foarte asemănătoare cu lalele, însă turiștii pot observa cum acestea cresc pe crengi şi nu în grădini.

Palatul din Avrig este o replică la dimensiuni mai mici a celebrului Schönbrunn din Viena. Grădinile dau un farmec aparte locului, mai ales că baronul transilvănean a adus din alte țări numeroase specii de arbori și flori. Cei cinci tulipani sunt o parte a moștenirii sale, mai arată sursa citată.

Este spectaculos pentru turiștii noștri când are perioada aceasta de înflorire, pentru că are un aspect straniu, dar, în același timp, deosebit. Florile sunt în formă de lalea, pot să aibă un colorit diferit. Noi avem specia care este galbenă cu irizariile portocalii și frunzele în formă de liră”, a precizat Corina Combei, reprezentant Palatul Brukenthal din Avrig.

Arborele de lalea poate trăi și 300 de ani

Arborele e originar din America de Nord şi este cunoscut ca fiind foarte rezistent. Acesta ajunge să măsoare 20-30 de metri la maturitat şi poate trăi şi până la 300 de ani.

Florile au 4-5 cm, iar culorile variază de la galben la galben-verzui cu o dungă de portocaliu intens, scrie opiniatimisoarei.ro.

Sursa foto