Oltul, mai curat: au fost colectate 6.5 tone de deșeuri

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Cea mai recentă acțiune de ecologizare a adunat 6.5 tone de deșeuri din râul Olt și din apropierea acestuia.

Directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, a precizat că, prin implementarea proiectului ”Oltul cu apele curate”, echipa a reușit să transmită un mesaj puternic la nivel de societate.

Este un semnal de alarmă pentru a fi mai conştienţi şi a lua măsuri atât individuale, cât şi politice pentru a păstra mediul curat şi sănătos” a precizat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Au fost curățate zonele de la izvorârea Râului Olt și până la intrarea în judeţul Braşov. Rezultatul: 6.5 tone de deșeuri

Acțiunea a fost inițiată săptămâna trecută de Fundația Comunitară Covasna și Asociația Mai Mult Verde. Potrivit declarațiilor făcute de organizatori, acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat pe tronsonul Bălan, judeţul Harghita – Ilieni, judeţul Covasna.

În cadrul acțiunii de ecologizare au participat 350 de voluntari din 18 localităţi.

Urmează o nouă etapă și,  cu sprijinul autorităţilor şi poliţiei locale, vor fi amplasate panouri informative şi camere video în mai multe locuri din apropierea Râului Olt unde se depozitează ilegal deşeuri, pentru descurajarea acestui fenomen, precizează Radio Eco Natura.

Acţiunea de ecologizare a fost precedată, în luna august, de montarea unei bariere plutitoare în dreptul municipiului Sfântu Gheorghe, la circa 100 de metri de punctul de vărsare al pârâului Debren în Olt, cu scopul de a opri şi colecta deşeurile aduse de apă, mai arată sursa citată.

Proiectul „Oltul cu apele curate” este parte din programul multianual Cu apele curate, susţinut de Lidl România, ce urmăreşte reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării şi afluenţilor săi, precum şi a Mării Negre.