18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Terenurile sintetice ar putea fi regândite, din cauza preocupărilor legate de poluarea cu microplastic

În viitor, terenurile sintetice ar putea suferi schimbări majore, din cauza preocupărilor legate de poluarea cu microplastic.

Preocupările legate de microplastic duc la regândirea terenurilor sintetice, potrivit Yahoo News.

Microplasticele au fost găsite în astroturf. Acest lucru a condus la o regândire a tipurilor de terenuri de sport sintetice care vor fi realizate în Worcester. Problema nu este iarba artificială în sine, ci granulele mici de cauciuc folosite ca umplutură.

Aceste terenuri sintetice reprezintă o sursă majoră de poluare cu microplastic. Granulele sunt transferate cu ușurință prin intermediul ghetelor de fotbal, genților, sau altor accesorii sportive. Pe cale de consecință, microplasticul ajunge în mediu și în acest mod.

Consilierul local Karen Lawrence a cerut o regândire a proiectelor viitoare pentru terenuri de sport.

„Orașul are o serie de suprafețe sportive astroturf. Acest tip de microplastic a fost interzis în UE și este o preocupare tot mai mare la nivel mondial. Ar trebui să fie o preocupare și pentru acest consiliu”, a spus el.

Moțiunea fost susținută de toți consilierii prezenți, în afară de consilierul conservator Alan Amos. S-a solicitat comisiei de mediu să identifice „alternative practice și accesibile” la umplerea gazonului artificial și să analizeze cele mai bune practici în altă parte.

„Recunoaștem că există materiale naturale, biodegradabile disponibile. Acestea pot oferi aceeași calitate a jocului fără impactul asupra mediului”, a spus Cllr Jessie Jagger.

„Acesta este calea corectă în ceea ce privește includerea acestui lucru în politicile noastre”, a zis liderul adjunct al consiliului laburist, Jabba Riaz.

El a adăugat și un amendament la moțiune. Cluburile sportive vor fi consultate cu privire la utilizarea alternativelor la terenurile artificiale existente.

spot_img
Latest news
știri