7.7 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Lanț uman în jurului zonei retrocedate a parcului I.O.R: ”Cerem instituțiilor statului să își îndeplinească îndatoririle de a proteja cetățenii, orașul și mediul nostru comun”

Zeci de mii de hectare au ars în incediile care au avut loc doar în ultimii 2 ani

Pe 19 octombrie, va fi organizat un lanț uman în jurului zonei retrocedate a parcului I.O.R.

Potrivit comunicatului publicat de inițiatorii acestui demers, comunitatea își dorește să transmită un semnal-apel către consilierii şi primarii care preiau în octombrie noul mandat, solicitând măsuri concrete de apare și întregire a parcului și al spatiilor verzi.

30 de incendii au avut loc numai în ultimii 2 ani în zona retrocedată a parcului I.O.R. Nicio instituție nu acționează PREVENTIV pentru a opri incendierile repetate ale parcului

Au ars cumulativ aproape 50.000 m2. Ultimul focar s-a aprins la 100 de metri distanță de polițiștii și pompierii veniți la fața locului să stingă incendiul și să constate fapta.

”Cum este posibil ca această zonă din mijlocul Bucureștiului să fie distrusă sub ochii tuturor, să fie incendiată la nesfârșit, singurii copaci rămași vii să fie imediat tăiați, iar niciuna dintre instituțiile responsabile cu asigurarea siguranței cetățenilor, a orașului și a spațiilor sale verzi – Poliție, ISU, Garda de Mediu – să nu poată face nimic pentru protejarea acestei zone?”, se arată în comunicatul Grupului de Inițiativă Civică Pallady.

Este nevoie de 1000 de oameni pentru a putea înconjura întreaga zonă

Pe 17 septembrie, o scrisoare a fost trimisă Ministrului Mediului și Primului Ministru prin care 40 de organizații de mediu au solicitat luarea urgentă de măsuri în ceea ce privește oprirea dezastrului ecologic din IOR.

E nevoie de 1000 de oameni pentru a putea înconjura întreaga zonă, așa că anunțați-vă prietenii, rudele, cunoștințele. Dacă ei sunt mână-n mână ca să-l distrugă, noi suntem mână-n mână să-l apăram. Alăturați-vă pe 19 octombrie, pentru a cere instituțiilor statului să își îndeplinească îndatoririle de a proteja cetățenii, orașul și mediul nostru comun”, a mai precizat Grupul de Inițiativă Civică Pallady.

spot_img
Latest news
știri