18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Pădurea cu Povești Nemuritoare din România a ajuns în New York Times. Ai fost vreodată aici? | VIDEO

Jurnaliștii americani de la New York Times au venit în România să fotografieze Pădurea cu Povești Nemuritoare.

Pădurea cu Povești Nemuritoare din localitatea Nucșoara a ajuns în New York Times, inițiativa de conservare a fagilor seculari din zonă, realizată de primăria comunei și o fundație, atrăgând atenția jurnaliștilor americani.

Reportajul a fost realizat de Alan Burdik și fotograful Nicholas J.R. White. Cei doi au vizitat localitatea și zona înconjurătoare. Ei au discutat atât cu localnicii, cât și cu echipa care a implementat proiectul Pădurii cu Povești Nemuritoare.

În comună locuiesc 1.222 de locuitori, dar dincolo de resursa umană există 2.544 de fagi seculari. Numărul nu este ales întâmplător, ci reprezintă și altitudinea maximă a României, care se află tot pe teritoriul administrativ al comunei Nucșoara. Unii dintre copaci au vârste de 500 de ani și ascund legende ce se pierd în negura vremurilor.

Publicația notează că inițiativa va proteja copacii de exploatările forestiere și modificarea utilizării terenurilor.

Pădurea cu Povești Nemuritoare – Cum poți adopta un arbore

Pentru o taxă modică, oamenii își pot atașa propriile povești de fagii de la Nucșoara. Mesajele pot fi împărtășite pe siteul dedicat. Acestea sunt editate și transformate în mesaje audio, după care sunt transformate într-un cod QR. Ulterior, acesta e pus pe plăcuța de identificare a arborelui adoptat și pe certificatul primit prin e-mail de către adoptator.

Pe certificatul de adopție, oamenii vor avea imaginea arborelui pe care îl dețin, numărul acestuia și codul QR. Cu ajutorul acestuia din urmă se poate asculta povestea „nemuritoare“.

Aproximativ 100 de copaci au fost adoptați până în prezent. Printre cei care și-au legat poveștile de copacii seculari se numără campioana la scrimă Ana-Maria brânză, jurnalistul Charlie Ottley și campionul la paraclimbing Răzvan Nedu. Există, totodată, și un fag al Elisabetei Rizea, luptătoare împotriva regimului comunist, originară din Nucșoara.

spot_img
Latest news
știri