9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Shell va folosi inteligența artificială pentru a exploata petrolul

Noua tehnologie va permite explorarea adâncurile fără prea mari intruziuni. Astfel că totul se va face prin unde sonore care vor fi emise de Inteligența Artificială.

Reprezentanții Shell spun că vor folosi inteligența artificială și tehlogia pe care aceasta o conferă, de la firma de analiză a datelor mari SparkCognition în explorarea și producția de mare adâncime pentru a crește producția de petrol offshore. 

Această declarație a fost făcută pe 17 mai, iar lucrările la noi rezervoare de petrol urmează să înceapă.  Algoritmii AI ai SparkCognition vor procesa și analiza cantități mari de date seismice în căutarea de noi rezervoare de petrol de către Shell, cel mai mare producător de petrol din Golful Mexic al SUA. „Ne angajăm să găsim modalități noi și inovatoare de a reinventa modul în care lucrăm în acest moment”, a declarat Gabriel Guerra, vicepreședintele Shell pentru inovare și performanță, într-un comunicat.

Conservarea adâncimii, nou obiectiv pentru companiile petroliere

Scopul este acela de a îmbunătăți eficiența și viteza operațională și de a crește producția și succesul în explorare. Astfel că se preconizează ca noul proces să poată scurta explorările la mai puțin de nouă zile de la nouă luni, au spus companiile.

IA generativă pentru imagistica seismică poate perturba în mod pozitiv procesul de explorare și are implicații ample și de anvergură”, a declarat Bruce Porter, director științific al SparkCognition din Austin, Texas. Tehnologia urmează să genereze imagini subterane folosind mai puține scanări de date seismice decât de obicei, ajutând la conservarea adâncimii, au spus companiile.

Se vor folosi doar unde sonore pentru explorare

Mai ales că ceea ce folosește AI-ul, adică tehnologie seismică, aceasta folosește doar unde sonore pentru a explora zonele subterane. Mai puține sondaje seismice accelerează fluxul de lucru de explorare și ar economisi costuri în calculul de înaltă performanță, au adăugat ei.

Practic și habitaurile de la mare adâncime vor fi protejate având în vedere modalitatea în care funcționează această tehnologie. Următoarele luni vor demonstra dacă această nouă metodă este cu adevărat eficientă pentru a conserva adâncimile.

Latest news
știri