9.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Peste 200 de barili de petrol și ulei s-au scurs în apă în cel mai mare port natural din Europa.

Există riscul ca mai multe păsări rare care se află în acest port să bea apă infestată.

O operațiune de curățare este în desfășurare după ce aproximativ 200 de barili de lichid din rezervor, inclusiv ulei, s-au scurs în apă la portul Poole din Dorset, potrivit BBC. Incidentul a fost catalogat drept unul major, după ce s-a produs o scrugere la o conductă operată de compania de gaze Perenco, sub Owers Bay. Membrii publicului au fost îndemnați să nu înoate în port sau în apropiere până la o nouă notificare, au spus comisarii portului Poole. Compania a spus că o cantitate mică de lichid din rezervor – formată din 85% apă și 15% ulei – a scăpat din conductă. Scurgerea a venit de la Wytch Farm, un câmp petrolier și o unitate de procesare care produce aproximativ 14.000 de barili echivalent petrol pe zi. Comisarii din Poole Harbour, care reglementează activitățile în port, au spus că Perenco nu a raportat „niciun risc” de scurgere ulterioară, iar pata de suprafață „se dispersează deja”.

Risc pentru păsări rare aflate în parcul port

Poole este cel mai mare port natural din Europa și un sit de interes științific special, care găzduiește o serie de păsări rare. Într-o declarație, PHC a spus: „Se estimează că aproximativ 200 de barili de lichid din rezervor au fost eliberați în coloana de apă din portul Poole. Oricine a intrat în contact cu deversarea trebuie să se spele imediat cu apă și săpun. Dacă ochii au intrat în contact cu deversarea, aceștia trebuie clătiți cu apă.” A adăugat că și-a activat planul de scurgere de petrol și conducta a fost închisă, cu brațe amplasate de fiecare parte a scurgerii. Companii specializate în răspunsul la scurgerile de petrol au fost, de asemenea, mobilizate, potrivit PHC. Franck Dy, directorul general al Wytch Farm al Perenco UK, a declarat: „Orice deversare este o chestiune extrem de gravă și va fi lansată o investigație completă pentru a stabili ce s-a întâmplat în portul Poole.

Investigație pentru a se stabili cauzele deversării

Este important de subliniat că situația este sub control, deversarea fluidelor fiind oprită și deversarea fiind limitată”. Deputatul pentru Poole, Sir Robert Syms, a declarat că el și deputatul vecin din South Dorset, Richard Drax, au cerut guvernului să răspundă la o întrebare urgentă cu privire la incident. Bournemouth Christchurch și Consiliul Poole au declarat că „lucrează ca parte a unui răspuns al mai multor agenții la incidentul major declarat în această după-amiază”. Într-o declarație pe Twitter, liderul consiliului Philip Broadhead a adăugat că scurgerea a fost declarată ca un incident major, astfel încât „toate agențiile partenere relevante vor lucra  împreună”. Duminică după-amiază, Agenția de Mediu a declarat că a primit rapoarte despre o „cantitate mare de petrol” în portul Poole. Într-o declarație, agenția a spus: „Susținem autoritatea portuară și alți parteneri în răspunsul la acest incident”.

Latest news
știri