Garda de Coastă a oprit patru containere pline cu buşteni. Transportul avea destinația Pakistan

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Exportăm lemn spre Pakistan și-l exportăm cu acte la limita legalului. Poliţiştii de frontieră au descoperit miercuri, în Portul Constanţa Sud Agigea, patru containere pline cu buşteni.

Acestea urmau să părăsească România, având destinația Pakistan. Este vorba despre o firmă Prahova și despre acte care ”încurcă” mai mulți termeni pentru a facilita exportul. Pe hârtie, materialul lemnos devine, ca prin magie, cherestea de molid.

Conform purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, cantitatea întreagă de material lemnos este de aproximativ 160 de metri cubi. La acel moment, verificările erau în plină desfăşurare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Containerele cu bușteni au fost blocate de politiști în Portul Constanța: lemnul urma să ajungă în Pakistan

Aţi asistat astăzi la deschiderea a patru containere cu material lemnos, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Maritime, precum şi lucrători vamali din cadrul Biroului Constanţa Sud – Agigea. Aceste containere sunt pregătite pentru export de o firmă de pe raza judeţului Prahova, având ca destinaţie Pakistan”, a afirmat Petrişor Irimia, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Exportăm și spre China, tot cu acte incomplete

Tot în cursul săptămânii acesteia, un transport spre China a fost oprit în Portul Constanța. Containere erau pline cu bușteni proveniți din păduri din Prahova.

Conform anchetatorilor, în acte, lemnul apărea trecut sub denumirea de cherestea. Reprezentantul Gărzii Forestiere din Bucureşti a precizat că este lemn “ecarisat”, adică permis la export.

Coincidență: în momentul deschiderii, comisarii au observat că exportul era efectuat de către o Societate Comercială aflată tot pe raza judeţului Prahova.

Sursa Foto