15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un camion electric cu o capacitate de 40 de tone a fost testat în premieră de o companie care colectează şi reciclează deşeurile plastice

Utilizarea camionului electric permite o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 36%

Un camion electric cu o capacitate de 40 de tone şi având o autonomie de 350 de kilometri a fost testat în premieră de o companie care colectează şi reciclează deşeurile plastice.

Toate testele au demonstrat că utilizarea unui astfel de vehicul, comparativ cu unul diesel, permite o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 36%.

GreenGroup, unul dintre cei mai mari reciclatori din industrie la nivel european, prin divizia de reciclare plastic GreenTech, participă la proiectul pilot demo Scania, prin care testează primul camion electric de 40 de tone.

Camionul electric a fost testat pe o perioadă de o lună

Testul, desfăşurat pe o perioadă de o lună, are scopul de a evalua eficienţa şi sustenabilitatea transportului electric în procesele logistice ale companiei GreenTech. Rezultatele aşteptate includ o reducere semnificativă a emisiilor de CO2 şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale în cadrul serviciilor zilnice de transport al materiei prime reciclate”, a transmis, într-un comunicat de presă, compania, potrivit Agerpres, citat de Radio Eco Natura.

Operatorul reciclează peste 150.000 de tone de deşeuri PET/an, transformându-le în fulgi de plastic

Din acești fulgi sunt produse granule RPET, folosite la producţia de noi ambalaje (bottle-to-bottle), fibre poliesterice, utilizate în industria automotive pentru tapiserie sau capitonaj, în industria de igienice, pentru plasturi, serveţele umede şi altele, şi bandă PET, un produs de legătorie pentru sarcinile mari şi grele.

Potrivit companiei, comparativ cu un camion diesel, utilizarea camionului electric permite o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 36%, bazată pe mixul energetic actual al României.

spot_img
Latest news
știri