4.5 C
București
sâmbătă, 7 decembrie, 2024

Londonezii ar putea să fie taxați pentru că își pavează grădinile

Locuitorii din Londra care și-au betonat grădinile ar putea fi taxați de municipalitate.

Londonezii care își betonează grădinile ar trebui să fie taxați pentru asta, susține un raport trimis primarului capitalei Angliei. Acesta mai solicită stimulente pentru a îndepărta pavajele, potrivit The Guardian.

De asemenea, orașul are nevoie de un nou rezervor, pentru protecția îmbunătățită împotriva inundațiilor și de un „plan de căldură” pentru a proteja locuitorii vulnerabili de riscul crescut de valuri de căldură, arată raportul privind impactul crizei climatice.

4 din 10 proprietăți din Londra vor fi afectate de subsidență până la sfârșitul acestui deceniu. Solul se usucă la temperaturile mai ridicate așteptate. În plus, valurile de căldură vor afecta probabil alte mii de vieți dacă nu se iau măsuri.

Inundațiile de suprafață sunt, de asemenea, o amenințare pentru care Londra nu este suficient de pregătită, avertizează raportul, care recomandă crearea unei autorități strategice pentru apele de suprafață. Acest lucru se datorează parțial cantității de teren care a fost betonat sau pavat. Prin urmare, solul este mai puțin capabil să absoarbă apă în cazul ploilor abundente.

Londonezii ar putea să fie taxați pentru că își pavează grădinile

Emma Howard Boyd a spus că recomandarea de a cere oamenilor să plătească taxe pentru apele pluviale atunci când betonează grădinile lor este despre „încurajarea oamenilor să facă lucrurile potrivite pentru mediu”, mai degrabă decât să-i penalizeze.

„Ne-am uitat la ceea ce a funcționat în alte părți ale lumii”, a spus ea.

„Am betonat în prea multe zone. Trebuie să încetăm să creăm un oraș în care avem atât de multă suprafață dură. Ceea ce avem nevoie sunt moduri mai spongioase de a absorbi apa”, a mai precizat Boyd.

Raportul, numit London Climate Resilience Review, a fost comandat de primarul Sadiq Khan și însumează 50 de recomandări. Acestea mai prevăd întreținerea copacilor din lungul străzilor până la construirea unui nou baraj pe Tamisa și planificarea modalităților de a stinge incendiile fără apă.

Londra pierde aproximativ 577 de milioane de lire sterline pe an din cauza efectelor căldurii, arată raportul. Transportul pentru Londra a pierdut 8,4 milioane de lire sterline într-o săptămână caniculară din iulie 2022. Aproximativ 2% până la 3% din PIB-ul Londrei este probabil să se piardă anual până în 2050, dacă nu se fac schimbări.

spot_img
Latest news
știri