9.6 C
București
joi, 16 mai, 2024

Italia | O provincie colectează ADN-ul câinilor pentru a-i putea amenda pe proprietarii care nu strâng fecalele animalelor

Locuitorii dintr-o provincie din nordul Italiei sunt nevoiți să facă test ADN animalului de companie.

Proprietarii de câini din Bolzano trebuie să-și ducă animalele de companie la testarea ADN. Autoritățile dau demarat o adevărată luptă cu proprietarii de câini care lasă fecale pe stradă, potrivit The Guardian.

Rezultatele testelor ADN vor fi introduse într-o bază de date. Apoi, poliția va avea acces la aceasta pentru căutarea vinovaților și a celor care îi dețin. Dovezile vor fi folosite pentru amendarea proprietarilor.

Proprietarii de câini care curăță cu sârguință în urma animalelor consideră măsura ca fiind aberantă. Ei sunt acum sunt obligați să plătească 65 de euro pentru testarea ADN a animalului.

În plus, s-au pus întrebări cu privire la modul în care va fi gestionată inițiativa, aceasta fiind destul de complexă și costisitoare. În plus, s-a ridicat problema câinilor fără stăpân sau a celor deținuți de turiști.

„Este mai ușor de spus decât de făcut”, a declarat Madeleine Rohrer, de la partidul Verzilor, pentru ziarul Il Giornale.

„Va fi doar o cheltuială suplimentară pentru municipalitate și pentru poliție, care au multe alte lucruri de făcut.”, a mai preziat ea.

ADN-ul câinilor, colectat pentru amendarea proprietarilor

Arnold Schuler, un consilier provincial, a spus că baza de date este încă „în faza de implementare”. El a spus că au fost găsiți veterinari suplimentari care să ajute la efectuarea testelor ADN.

„În acest fel, facem mai ușor pentru toată lumea să-și înregistreze animalul de companie, a spus el pentru știrile Rai.

Testele ADN vor fi obligatorii de la sfârșitul lunii martie. Proprietarii care nu își înregistrează animalele de companie riscă amenzi mari, a declarat Paolo Zambotto, directorul departamentului veterinar din Bolzano, pentru Il Giornale.

Schuler a spus că baza de date va fi folosită și pentru a identifica câinii uciși în accidente rutiere sau care au atacat alte animale sau oameni. În ciuda criticilor, el a spus că alte regiuni italiene au fost inspirate de inițiativă.

spot_img
Latest news
știri