22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un supermarket din Franța a revoluținat consumul. Nu mai folosește ambalaje din plastic și nici etichete de hârtie

În Franța funcționează un supermarket ALTFEL.

Le Super tout nu este cel mai mare supermarket zero deșeuri din Franța. Acesta s-a deschis la Labège, lângă Toulouse, potrivit Actu.

Noul magazin iese în evidență prin conceptul de Super gol, care s-a răspândit deja în Bordeaux și Lille. Pe rafturi nu există aproape deloc recipiente din plastic sau etichete de hârtie. Cea mai mare parte a produselor sunt puse în borcane.

Peste 2.000 de tipuri de produse sunt puse în vânzare în borcane de sticlă. După ce consumă produsele și revin în magazin, clienții pot returna containerele și pot primi 10 cenți înapoi.

60% din produsele alimentare sunt furnizate de 400 de producători locali aflați pe o rază de 100 de kilometri.

Un supermarket care a revoluționat consumul

„Odată cu deschiderea primului supermarket zero deșeuri din Franța, dorim să facem posibil un nou mod de consum, mai responsabil și mai accesibil. Acest supermarket deschide calea către o nouă generație de supermarketuri în concordanță cu problemele majore ale vremurilor noastre”, a spus cofondatorul supermarketului, Salomé Géraud.

Supermarketul este deschis în fiecare zi, inclusiv duminica.

Reamintim că în Franța a intrat în vigoare una dintre cele mai drastice legi anticplastic. Din 2026, de asemenea, se va interzice ambalarea fructelor și legumelor în orice ambalaje din plastic.

spot_img
Latest news
știri