17.2 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Raport – Agenția Europeană de Mediu (AEM): Obiectivele de mediu ale Uniunii Europene, dificil de atins până în 2030

Uniunea Europeană probabil nu va reuși să atingă obiectivele de mediu pe care și le-a propus pentru 2030.

Agenția Europeană de Mediu (AEM) spune că obiectivele de mediu ale Uniunii Europene sunt dificil de atins până în 2030. Raportul AEM a fost publicat luni, potrivit Economica.net, care citează AFP.

Potrivit analizei agenției, „este posibil ca UE să nu îşi atingă majoritatea obiectivelor până în 2030“.

Uniunea Europeană ar trebui să ajungă la un consum de energie de 992,5 milioane de tone echivalent petrol. Pentru a atinge acest obiectiv în 2030, „ritmul mediu anual de reducere observat în ultimii zece ani va trebui să fie de trei ori mai rapid”. Agenția estimează că e „foarte puţin probabil” ca acest lucru să se întâmple.

La fel se întâmplă și în cazul cotei de energie regenerabilă, unde UE și-a propus un procent de 42,5% până în 2030. AEM consideră „puţin probabilă” atingerea acestui obiectiv.

Același raport mai precizează că e „foarte puţin probabil” ca 25% din terenurile agricole să fie cultivate conform criteriilor agriculturii ecologice.

Agenția Europeană de Mediu (AEM): Unde va reuși Uniunea Europeană?

Uniunea Europeană ar urma, potrivit agenției, „fără îndoială, probabil” să atingă obiectivul de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, AEM estimează că e „foarte probabil” ca UE să reuşească să reducă cu 55% numărul de decese premature asociate cu poluarea aerului.

„Pentru a accelera progresele, statele membre trebuie să aplice mai mult legile existente. Statele trebuie ia măsuri suplimentare şi să integreze clima şi mediul în alte domenii politice”, notează AEM.

Raportul ar urma să fie actualizat anual. El va evalua progresele statelor membre în raport cu obiectivele Programului de Acţiune pentru Mediu al UE.


​​​​​​

spot_img
Latest news
știri