16.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Sfaturi utile pentru un Crăciun cu mai puține deșeuri de plastic și mai prietenos cu mediul

Idei geniale pentru un Crăciun prietenos cu mediul.

Pentru a reduce risipa de Crăciun, CSIRO prezintă mai multe sfaturi utile care vă vor ajuta să fiți mai prietenoși cu mediul.

În Australia, 76 de milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare an. În perioada sărbătorilor, cantitatea poate crește cu 30%. Tot australienii folosesc folosesc peste 150.000 km de hârtie de împachetat în timpul Crăciunului. Hârtia este suficientă pentru a înfășura ecuatorul Pământului de patru ori! De asemenea, potrivit estimărilor, cadouri în valoare de 900 de miliarde de dolari vor fi irosite.

Iată câteva idei pentru a reduce risipa de Crăciun.

  1. V-ați săturat de muntele de ambalaje rupte care ajung la gunoi în dimineața de Crăciun? În schimb, puteți folosi material textil pentru a împacheta cadourile. De asemenea, puteți reutiliza hârtie și pungi de cadouri. Dacă aveți copii, puteți folosi desenele lor pentru a împacheta cadourile pentru o notă unică și specială.
  2. Folosirea panglicilor de pânză pentru a lega pachetele poate evita panglicile pe bază de plastic. Punerea cadourilor în recipiente de sticlă, cum ar fi borcanele de dulceață, poate evita complet împachetarea. De asemenea, puteți utiliza un sac de Moș Crăciun? Prin urmare, cadourile nu mai trebuie împachetate.
  3. Decorațiunile vi le puteți face singuri folosind alte materiale, cum ar fi hârtie și lut. Realizarea și pictarea ornamentelor de Crăciun din aluat copt poate fi o abordare distractivă și creativă pentru întreaga familie.
  4. În plus, în loc de beteală, încercați să băgați floricele de porumb pe un fir. Apoi atârnați firele în pomul de Crăciun.

Idei de cadouri de Crăciun fără plastic

O modalitate de a reduce semnificativ deșeurile este să luați în considerare alternative la cadourile fizice. De exemplu, cumpărând „experiențe”, abonamente, tichete cadou sau donând pentru ceva anume. Acest lucru elimină cadourile din plastic, reduce deșeurile și este mai puțin probabil să fie uitat într-un dulap.

Secret Santa este de asemenea o modalitate ingenioasă pentru familiile mai numeroase. În felul acesta fiecare cumpără un singur cadou și risipa scade. Poate fi folosită și varianta ca toți să contribuie pentru un singur cadou mai scump, cu o durată de viață mai mare.

O altă abordare este prin reutilizare. Încurajați familia și prietenii să cumpere cadouri second hand. Nu este nicio rușine să oferi articole pre-iubite ca daruri pentru cei dragi. Chiar s-ar putea să găsiți un cadou unic!

Dăruirea plantelor este o opțiune prietenoasă cu mediul. Produsele de panificație ar putea fi, de asemenea, un cadou gustos și bine primit.

Dacă cumpărați cadouri, cumpărarea dintr-un magazin mai degrabă decât din mediul online reduce nevoia de ambalare.

spot_img
Latest news
știri