3.7 C
București
luni, 25 noiembrie, 2024

Inițiativa nu are vârstă: are 88 de ani și plantează pentru viitorul pădurilor din Timiș

Viitorul nostru este legat de viitorul pădurilor, de protecția mediului și de o educație elementară.

Am ajuns în situația în care plantăm mult, dar se taie dublu.

Am ajuns și în situația în care părinții și bunicii noștri se gândesc la viitor, pentru că generația noastră nu este conștientă că, prin distrugerea prezentului, ne periclităm viitorul.

Există prea multe sume și prea puțini copaci, prea multă politică și prea puține răsaduri.

Există prea multe exemple de haos și prea puține inițiative, există prea puțini oameni implicați și prea multe drujbe care dictează banul.

Are 88 de ani și acționează în prezent, gândindu-se la viitorul nostru

Mircea Morar este inginer silvic, are 88 de ani și este dovada clară că prezentul dictează viitorul: la inițiativa sa au fost plantați, în cursul lunii martie, 300 de butași de răchită, la Checea, în județul Timiș.

Cu mai mulți ani în urmă, la Mănăstirea Săraca, au fost plantați 18.000 de puieți, iar la Mănăstirea de la Dobrești, peste un hectar, tot la inițiativa inginerului Morar. La Săraca s-a plantat în patru sâmbete cu ajutorul elevilor, precizează Ziua de Vest.

Prin Asociația Păduri pentru Viitor, inginerul silvic Mircea Morar oferă gratuit răsaduri, butași și puieți, numai să se planteze. Sprijin la plantat primește și de la Asociația Siguranță pentru Copiii României.

Când două organizații neguvernamentale își unesc forțele poate ieși un lucru mare: plantații ample pentru revigorarea codrilor în Timiș”, spune domnul Bugarski, un bun amic al domnului Mircea Morar.

Inițiativa a fost promovată pe Facebook de către ”Oamenii pădurii”, o comunitate pentru care ecologia primează și una dintre paginile din Social Media care militează pentru protejarea pădurilor din România.

Oamenii pădurii: ”Fiecare poate contribui la păstrarea și administrarea corespunzătoare a pădurii”

Revenind la manifeste, grijă și lozinci, multiple asociații au ales pagina de Facebook ca formă de protest.

O descriere pe pagina de Facebook spune că pădurea reprezintă un mod de viață și o necesitate a noastră și a copiilor noștri.

”Oamenii pădurii” adaugă faptul că permanența pădurii este o necesitate și că fiecare poate contribui la păstrarea și administrarea corespunzătoare a naturii.

Tot pe pagina lor de Facebook, reprezentanții ”Oamenii pădurii” menționează că, ”La 88 de ani, inginerul silvic Mircea Morar le demonstrează colegilor mai tineri că încă poate. Colegii silvicultori vor învăța ceva din exemplul acestui om? Sau vor prefera să rămână sclavii intereselor și uneltele politrucilor?”

Pentru noi, sunt întrebări care nu cer un răspuns, ci o inițiativă.

Pentru cei care ne conduc, sunt acuzații: indiferența ministrul Mediului și o constantă nepăsare a politicienilor.

Pădurea din România devine, pe zi ce trece, o entitate pe cale de dispariție, un motiv de manifest și o afacere care adună bani cu ajutorul unui instrument special: drujba.

spot_img
Latest news
știri