22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Înverzește Bucureștiul. Mii de arbori sunt plantați în lungul Dâmbovieței și în jurul Parcului Natural Văcărești

A început campanie de împădurire în București.

Asociația Parcul Natural Văcărești a demarat o nouă campanie de plantare și îngrijire a arborilor în Capitală. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook în care asociația și-a prezentat viziunea pentru un București verde.

În cazul Parcului, se dorește o zonă cu arbori și arbuști care să tamponeze zona dintre acesta și șosea. Astfel, speciile din „deltă“ vor fi mai protejate și vor respira un aer mai curat.

Aborii și arbuștii plantați în lungul Dâmboviței vor avea menirea să onecteze zonele verzi din Capitală. Asociația spune că aceștia vor „stinge“ poluarea fonică și vor capta praful și alte particule poluante. De asemenea, vor deveni adăpost pentru mii de animale.

„De săptămâna aceasta începem treaba. Îngrijim, plantăm, punem mulci, desfacem pământul, suplimentăm cu sol fertil“, transmite Asociația.

Anul acesta se plantează și se îngrijesc arbori cu vâste între 2 și 6 ani. Speciile alese sunt cele specifice zonei de câmpie: frasin, tei, paltin, ulm, carpen.

Asociația Parcul Natural Văcărești mulțumește companiei OMV Petrom, care finanțează programul prin proiectul România plantează pentru mâine.

De curând, Bucureștiul a intrat în topul celor mai poluate orașe din lume. Capitala României ocupă locul 35 la nivel mondial, având un aer mai poluat decât Budapesta, Kiev sau Sofia.

spot_img
Latest news
știri