6.000 de pui de căprioară au fost salvaţi cu ajutorul dronelor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mașinile de treierat ucid, an de an, mii de pui de caprioară. În 2021, 6.000 de pui de căprioară au fost salvați de la moarte prin utilizarea dronelor.

Acțiunea a fost desfășurată în Germania, unde dronele echipate cu camere de termoviziune au reușit să salveze puii care erau în pericol de a fi uciși de maşinile de treierat.

Știrea a ajuns în presa germană în cursul zilei de azi, joi, 19 august. De asemenea, anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.

Ministerul federal sprijină programul de drone, a declarat Kloeckner pentru reţeaua media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

200 de drone au salvat 6.000 de pui de căprioară

Datorită finanţării noastre, au fost utilizate în jur de 200 de drone. Până acum, aproape 6.000 de pui de căprioară au fost salvaţi”, a adăugat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.

Conform declarațiilor, programul s-a ridicat la suma de 3 milioane de euro. De asemenea, acest program a fost lansat în martie anul acesta, iar finanţarea urmează să crească.

Dronele îi ajută pe fermieri să cerceteze pajiştile în căutarea puilor de căprioară înainte de a începe treieratul, scrie Agerpres.

Puii sunt ascunși de către căprioare în iarba înaltă, devenind greu de depistat pentru fermierii care conduc mașinile de treierat

În cadrul acelorași declarații de presă, ministrul Agriculturii din Germania a mai precizat că puii sunt ascunși de către căprioare în iarba înaltă. Căprioarele încearcă, în permanență, să-și protejeze puii de prădători, iar aceștia nu sunt vizibili pentru oameni cu ochiul liber

Dacă pericolul este iminent, puii de căprioară nu fug, ci se ghemuiesc pe iarbă şi rămân nemişcaţi, mai arată sursa citată.