20.2 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Scandalul gunoaielor din Târgu Mureș aproape de finalizare. Ce soluție au găsit autoritățile

Primăria a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență să poată rezolva situația.

De mai multe zile locuitorii din Târgu Mureș se confruntă cu o situație limită. Deșeurile menajere sunt pe străzi și nimeni nu le colectează. Acesta este motivul pentru care a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru ca situația să fie rezolvată. Mai exact s-a stabilit că gunoaiele trebuie ridicate în regim de urgență de către cei de la Adi Ecolect având în vedere că ei sunt cei care se ocupă cu deșeurile menajere în acea zonă. „Suntem în procedura de negociere fără publicare prealabilă a a unui anunț, la care au fost invitați operatori de salubrizare, colectare și transport, până la finalizarea licitației pe termen lung.

Contract atribuit fără licitație

Fiind o urgență, încercăm să încheiem un contract pe cantitatea comunicată de municipiul Tg. Mureș, cu ridicare în cel mai scurt timp. Astăzi transmitem invitațiile la operatori, pe baza unui caiet de sarcini simplificat, și așteptăm oferta. După ce vine și reușim s-o analizăm, sperăm ca a doua zi să reușim să încheiem un contract”, susține Toth Andrea, director ADI Ecolect, citată de Rador. De altfel, ea a mai spus că firmele din cauza cărora s-a ajuna la această situație nu au voie să participe la negociere pentru zona Târgu Mureș. În ședința de la primărie s-a discutat despre situația dezastruoasă din acest punct de vedere în care se află municipiul.

De doi ani de zile e o criză a gunoaielor în Târgu Mureș

Până în prezent, ADI ECOLECT nu a reușit să rezolve situația, atât în municipiul Târgu Mureș, cât și în restul localităților aflate în zona 2, acestea rămânând fără un operator de colectare a gunoiului menajer din data de 4 aprilie, de când Brantner Veres S.A. a refuzat prelungirea perioadei de serviciu după cele 90 de zile ulterioare încetării contractului de salubritate. Municipiul, prin primarul Soós Zoltan, solicită ADI ECOLECT măsuri urgente în atribuirea contractului de salubritate pentru zona 2, dar și rezolvarea situației deșeurilor menajere din oraș, prin colectarea, în următoarele zile, a celor peste 2300 de tone de deșeuri adunate pe domeniul public”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primariei, Cristina Pruteanu. Culmea este că această criză persostă îm Târgu Mureș de 2 ani de zile, cu toate acestea nimeni nu pare să găsească o soluție viabilă.

spot_img
Latest news
știri