4.1 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

FOTO | Panouri solare „invizibile“, create de cercetătorii din Coreea de Sud

În mod normal, panourile solare sunt opace și pot fi amplasate doar pe câmpuri și pe acoperișurile locuințelor. Totuși, această obișnuință este pe cale să se năruiască. Acum, cercetătorii de la Universitatea Incheon din Coreea de Sud au reușit să creeze panouri solare transparente.

În cazul panourilor clasice, straturile semiconductoare, care captează lumina și o transformă în electricitate, sunt motivul opacității.

Cercetătorii de la Universitatea Incheon au înlocuit aceste straturi cu dioxid de titan și oxid de nichel. Ambele materiale au o transparență optică ridicată, deci au capacitatea de a lăsa să treacă multă lumină. Prin urmare, folosind această tehnologie, panourile solare pot fi integrate în ferestre și ecranele telefoanelor mobile.

Panouri solare invizibile, dezvoltate în Coreea de Sud

Dioxidul de titan, fiind un semiconductor eficient, este deja folosit în prezent în tehnologia panourilor solare. El nu numai că este eficient, ci și non-toxic și prietenos cu mediul, deoarece este un element abundent pe Pământ. Pe de altă parte, oxidul de nichel este, de asemenea, un semiconductor cu caracteristici de transparență optică ridicată. De asemenea, este fabricat la temperaturi industriale scăzute. Combinația dintre cele două elemente a dus la realizarea unui panou solar transparent ecologic, conform Tech Times.

În ultimii ani s-a investit extrem de mult în cercetare și dezvoltare în energia solară. De ani de zile, energia solară a devenit mai accesibilă și mai ecologică, alături de capacitatea sa efectivă de a converti UV în electricitate. Astfel, tot mai mulți oameni au trecut la energia solară. Pe lângă faptul că este rentabilă, reprezintă și o cauză nobilă către un viitor fără carbon.

Deși aceasta nu este prima descoperire a celulelor solare transparente, cercetarea reprezintă un studiu de pionierat în panourile de energie solară. Fiind exrem de promițătoare, această tehnologie ne-ar putea conduce către un viitor plin de speranță în ceea ce privește energia electrică.

spot_img
Latest news
știri