Berceanu: ”Nu am mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar”

Garda de Mediu, Garda Națională de Mediu, Sectorul 1, București
Imagine via PressOne / Deșeuri în Sectorul 1

Bucureștiul continuă să se confrunte cu gunoiul din Sectorul 1, iar problema deșeurilor devine un risc serios la adresa sănătății publice. Mai mult, sectorul considerat a fi cel mai bogat al Capitalei nu a rezolvat, încă, o problemă care persistă de luni bune.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a precizat că, deși au trecut trei luni de la izbucnirea conflictului dintre primarul Clotilde Armand și operatorul de salubritate Romprest, Bucureștiul rămâne la fel de murdar și sunt slabe șanse ca situația să se schimbe pe viitor.

Primăriile refuză o colaborare pentru ca Bucureștiul să devină, din nou, un oraș curat

Într-o declarație făcută la Digi 24 în cursul zilei de ieri, 19 iulie, Octavian Berceanu a precizat că, în Sectorul 1 continuă neînțelegerile privind prețul pe care primăria trebuie să îl plătească pentru strângerea gunoaielor.

Nu am mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar și nu văd prea mult soare în viitor. Nu văd vreo speranță foarte mare pentru că primarii, de-a lungul timpului, au exersat această opțiune de a încerca fiecare să se gospodărească fără a se uni și a crea aceste asociații de dezvoltare interurbană care gestionează împreună problemele mari care le-ar depăși pe ele ca unități mai mici”, a afirmat Berceanu.

De asemenea, Berceanu a mai adăugat că nu există înțelegeri în ceea ce privește prețul și există o diferență destul de mare între ce se așteptau să obțină autoritățile locale în negociere cu depozitul de deșeuri, iar depozitul ține la acest preț. Mai mult, șeful Gărzii de Mediu a adus asigurări că, în acest moment, se caută soluții, la nivel de minister și de administrație locală.

Din 37 de mii de companii în Sectorul 1, doar 5 mii au contracte

Am văzut pe străzi foarte mult gunoi din imobiliare, din amenajări de imobile și birouri, din dat faianța și gresia jos și pus alta, rigips, tot felul de materiale care rezultă din reconstrucția unui apartament. Avem grămezi peste tot. Avem 37 de mii de companii în Sectorul 1, doar 5 mii au contracte pentru astfel de servicii”, a concluzionat Octavian Berceanu.