16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Coreea de Sud intenționează să interzică consumul cărnii de câine

Deși numeroase inițiative anterioare au eșuat, noua lege ar putea intra în vigoare începând cu acest an

Coreea de Sud doreşte să interzică consumul cărnii de câine şi să pună capăt controversei legate de acest obicei străvechi, pe fondul creşterii gradului de conştientizare a drepturilor animalelor.

Declarațiile au fost făcute de un oficial al partidului de guvernământ, transmite Reuters citat de Hot News.

Coreea de Sud a fost blamată pentru numeroasele sale acte de cruzime, iar generația tânără continuă să protesteze pentru drepturile animalelor

Practica din Coreea de Sud de a mânca câini a atras critici din străinătate pentru cruzimea sa, dar a existat şi o opoziţie tot mai mare acasă, în special din partea generaţiei mai tinere.

Este timpul să punem capăt conflictelor sociale şi controverselor legate de consumul de carne de câine, prin adoptarea unui act special care să-i pună capăt”, a declarat Yu Eui-dong, şeful politic al Partidului Puterea Populară de guvernământ, în cadrul unei întâlniri cu oficiali guvernamentali şi activişti pentru drepturile animalelor.

Proiectul de lege care va interzice consumul cărnii de câine ar putea intra în vigoare în acest an

Guvernul şi partidul de guvernământ vor introduce un proiect de lege anul acesta, pentru a impune o interdicţie”, a mai explicat Yu.

Ministrul Agriculturii Chung Hwang-keun a declarat la întâlnire că guvernul va implementa rapid o interdicţie şi va oferi sprijin maxim posibil celor din industria cărnii de câine, pentru a-şi închide afacerile.

Proiectele împotriva consumului cărnii de câine au eşuat în trecut din cauza protestelor celor implicaţi în industrie şi a îngrijorării cu privire la mijloacele de trai ale fermierilor şi proprietarilor de restaurante.

spot_img
Latest news
știri