16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

ISU Vaslui organizează o activitate de împădurire în Lunca râului Prut

Acțiunea va avea loc mâine, 22 martie

În data de 22 martie 2023, va avea loc o campanie de împădurire în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia, în Lunca râului Prut.

Campania va fi organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST în colaborare cu Direcția Silvică Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui și Inspectoratul Școlar Judeţean Vaslui.

În cadrul acțiunii de împădurire vor fi plantați peste 10.000 de puieți

Se așteaptă ca voluntarii să sosească la ora 09:00 la sediul ISU Vaslui sau la ora 10:00 la sediul Secției de Pompieri Huși.

În dimineața zilei de 22 martie, toți cei interesați se vor organiza pentru a se alătura campaniei de împădurire, unde vor fi plantați peste 10.000 de puieți.

După sosirea la locul de întâlnire, se va organiza transportul către localitatea Bumbăta, în mod colectiv.

6 județe din România au contribuit la înființarea societății care organizează, în mod constant, campanii de plantare. Plantările au loc inclusiv în Republica Moldova

Potrivit publicației Prima Împădurire, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST este o entitate de utilitate publică și a fost înființată, în 2008.

La înființarea acesteia au contribuit Consiliile Județene Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Asociația derulează, în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune de urgență în zona transfrontalieră” mai multe campanii de împădurire în luncile râurilor Prut și Siret, în județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în Raionul Ungheni, din Republica Moldova.

spot_img
Latest news
știri