Tel Aviv: Amenzi de 200 de dolari pentru proprietarii de câini care nu păstrează curățenia

Foto: growupromania.ro
Foto: growupromania.ro

Primăria din Tel Aviv a găsit o metodă inedită pentru a-i prinde și a-i sancționa pe proprietarii de câini care nu strâng excrementele animalelor.

În cel mai mare oraș din Israel există, în prezent, una dintre cele mai mari rate de deţinere de câini, fiecare al 11-lea rezident având un patruped. Astfel, conform autorităților, în jur de 500 de kilograme de excremente sunt adunate lunar de pe străzile orașului.

Mostrele din ADN-ul animalului de companie vor ajuta la depistarea proprietarilor de câini care nu strâng excrementele

Pentru a rezolva problema excrementelor prezente pe străzile orașului, regulile au fost schimbate, iar autoritățile au decis să le ceară proprietarilor de câini să se prezinte la primărie cu mostre din ADN-ul animalului de companie.

În acest mod, se urmărește să păstreze curățenia pe străzile din Tel Aviv, prin aplicarea de sancțiuni persoanelor vinovate.

Prin măsura anunțată, primaria din Tel Aviv speră să îi identifice mai usor pe locuitorii care au câini si nu strâng excrementele lăsate în urmă de animale, atunci cand sunt scoase la plimbare, precizează Știrile Pro Tv.

Tel Aviv: două sute de dolari amendă pentru persoanele care nu păstrează curățenia

Cu ajutorul noii tehnologii vom colecta ADN-ul a 40.000 de câini și, apoi, dacă găsim fecale pe trotuar, cu un test foarte simplu vom obține o precizie de 100% și vom putea identifica ale cui sunt acele excremente de câine. Prin urmare, îi vom putea trimite automat amenda proprietarului acelui animal. Sperăm că astfel nu vom mai avea această problemă”, a precizat Eytan Schwartz, purtător de cuvânt la primăria din Tel Aviv.

Sancțiunile aplicate pentru proprietarii de câini care refuză să strângă fecalele după animalul de companie se ridică la suma de două sute de dolari.

Sursa foto