8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Primul sistem din lume de sortare a plasticului bazat pe inteligență artificială

A fost dezvoltat primul proiect din lume de sortare a plasticului bazat pe inteligența artificială.

Proiectul de sortare a materialelor plastice bazat pe inteligență artificială, condus de Recycleye, Valorplast și TotalEnergies, oferă o premieră mondială în ceea ce privește reciclarea mecanică a polipropilenei de calitate alimentară, conform Waste Management World.

Proiectul de cercetare în colaborare OMNI, condus de Recycleye, Valorplast și TotalEnergies pentru a îmbunătăți circularitatea ambalajelor alimentare din polipropilenă (PP) a condus la rezultate inovatoare. Noua tehnologie bazată pe inteligența artificială (AI) și viziunea computerizată, cuplată cu un proces eficient de decontaminare, oferă o soluție comercială de înaltă performanță pentru a face față provocării reciclării mecanice a polipropilenei pentru aplicații în contact cu alimentele.

Proiectul OMNI este un proiect inovator. Acesta urmărește să folosească AI și Machine Learning pentru identificarea și separarea PP de calitate alimentară de deșeurile menajere post-consum. Este unul dintre cele 7 proiecte selectate cu succes în octombrie 2020 de Citeo.

Recycleye a construit și antrenat un model AI bazat pe deșeurile colectate din 5 locații din Franța furnizate și caracterizate de Valorplast. AI și sortarea robotizată au atins o rată de recoltare de succes de 50% din materialul alimentar. În plus, puritatea a fost > 95%. Această activitate de sortare a produs material utilizat pentru decontaminarea ulterioară pe un pilot semi-industrial bazat pe tehnologii de reciclare mecanică standard. TotalEnergies și-a valorificat expertiza în polimeri pentru a produce rPP curat și inodor. A fost exact ce trebuia pentru aplicațiile de ambalare de ultimă generație.

Primul sistem din lume de sortare a plasticului bazat pe inteligență artificială

Noul proces dezvoltat a demonstrat decontaminarea eficientă a deșeurilor PP de calitate alimentară sortate prin IA și viziune computerizată. El deschide noi oportunități pentru circularitatea ambalajelor din polipropilenă.

Nathalie Brunelle, Senior Vice President, Polymers la TotalEnergies, a declarat:

„Acest proiect nu numai că demonstrează modul în care tehnologia de ultimă oră poate îmbunătăți circularitatea materialului, dar deschide și calea pentru o gamă mai largă de aplicații accesibile pentru polimerii reciclați pentru a servi clienții noștri. Oferă un răspuns concret la provocarea de a gestiona materialele plastice scoase din uz. În plus, susține ambiția noastră de a ajunge la 1 milion de tone de polimeri circulari”, a spus ea.

Victor Dewulf, CEO al Recycleye a adăugat:

„Suntem extrem de încântați să vedem această aplicare de succes a tehnologiei de sortare alimentată de AI la o scară semi-industrială. Această aplicație deschide posibilitatea creării de noi piețe pentru materiale plastice reciclate. În final va schimba economia reciclării”, a spus el.

„A putea recicla PP de calitate alimentară este un factor cheie în stabilirea unei economii circulare. AI este o cale promițătoare pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus Alban Cotard, de la Valorplast.

spot_img
Latest news
știri