13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Proiect ambițios la Bistrița-Năsăud. Comunitățile din județ vor primi peste două milioane de lei ca urmare a valorificării deșeurilor reciclabile: Oamenii au început să conștientizeze importanța colectării selective

Unele comunități înțeleg beneficiile colectării selective

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bistrița-Năsăud anunță că sumele obținute din valorificarea reciclării deșeurilor din acest an sunt cu 45% mai mari decât cele obținute anul trecut în județ:

„Peste 2.000.000 lei se vor întoarce către toate comunitățile din județul nostru – bani obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile din acest an!

Sumele pe care le vom vira primăriilor sunt cu 45 % mai mari față de cele virate de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud anul trecut.

Din acești bani, primăriile din județul Bistrița-Năsăud vor putea acoperi o parte din costurile serviciilor de salubritate“, spun reprezentanții A.D.I. Deșeuri Bistrița Năsăud.

Cel mai important lucru sesizat de cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bistrița-Năsăud este că oamenii au început să conștientizeze importanța colectării selective și au separat mai corect deșeurile în propria gospodărie:

„Cu toate că am început colectare la poarta casei pe 4 fracții distincte doar în luna iunie din acest an, procentul deșeurilor reciclabile valorificabile a crescut semnificativ și a generat venituri mai mari din valorificarea acestor deșeuri. A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud a valorificat prin vânzare către reciclatori cu 1.000 DE TONE de deșeuri reciclabile mai mult decât anul trecut. Valoarea totală obținută de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud din vânzarea deșeurilor reciclabile se apropie de 3.000.000 lei, iar după plata impozitului pe profit și a TVA-ului aferent, valoarea rămasă va fi distribuită procentual primăriilor în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de fiecare U.A.T. în parte.

Încă mai avem de lucru pentru a îmbunătăți modul de gestionare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud dar ne bucurăm că oamenii au început să conștientizeze importanța colectării selective și au separat mai corect deșeurile în propria gospodărie.

Le mulțumim tuturor cetățenilor care, prin efortul lor, au contribuit la aceste rezultate bune!

Acceptă provocarea – hai să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!“, au scris cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bistrița-Năsăud.

A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud a luat ființă în anul 2008 sub denumirea de „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Județul Bistrița-Năsăud“.

Scopul asociației este acela de înființare, organizare, reglementare, exploatare, monitorizare și gestionare în comun a serviciului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor municipale (denumit Serviciul) pe raza de competență a UAT-urilor membre. De asemenea, asociația își propune realizarea de investiții publice de interes zonal sau regional destinate înființării, modernizării și dezvoltării sistemului de unități publice aferente Serviciului.

Obiectivul asociației este de a elabora și aproba strategia de dezvoltare a Serviciului și de a monitoriza derularea proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului, conform site-ului asociației.

Latest news
știri