15.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

O turistă din Scoția a fost mușcată de urs la Vidraru. Femeia a vrut să fotografieze animalul și a coborât geamul mașinii în care se afla | VIDEO

O turistă din Scoția a fost mușcată de urs pe Transfăgărășan.

Luni, 22 aprilie 2024, o turistă din Scoția ce se afla în vizită la Barajul Vidraru a fost mușcată de urs, potrivit AnchetaOnline.

Femeia în vârstă de 72 de ani se afla într-o mașină alături de o prietenă. Cele două au observat două exemplare de urs brun, iar victima a decis să le facă o fotografie.

Cum nu a fost mulțumită de fotografia prin geamul mașinii, ea a decis să-l coboare pentru a face o poză mai clară. Unul dintre animale s-a apropiat de mașină, ba chiar a pus laba pe portiera autovehicului. Ultima fotografie surprinsă de femeie arată animalul cu laba dreaptă în interiorul mașinii.

Când a vrut să mai facă o fotografie, ursul a mușcat-o de braț. Norocul a făcut ca femeia să aibă îmbrăcăminte groasă și să nu-i fie pusă viața în pericol.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD, care a preluat-o pe femeie. Aceasta era conștientă în momentul în care a ajuns ambulanța.

Femeie din Scoția atacată de urs pe Transfăgărășan

Prietena victimei a relatat că era vorba de 2 exemplare de urs, mamă și pui, iar animalul a părut că vrea să intre în mașină.

„Am coborât geamul ca să fac poză bună. Ursul a încercat să intre în mașină și a mușcat pe prietena mea. Ambele am vrut să facem poze. Eu am reușit prin geam, dar ea nu a reușit. Eu m-am gândit că vrea să fie prietenos.

Nu a fost mult sânge. Ea era în stare de șoc și am dus-o la un hotel, de unde s-a sunat la 112. M-am speriat puțin. Inițial am crezut că a luat-o doar de haină, nu am știut că dinții au ajuns până la braț. Pe prietena mea a atacat-o femela, nu puiul“, a relatat șoferița.

Latest news
știri