33.7 C
București
luni, 17 iunie, 2024

Ministrul Mircea Fechet a semnat, alături de alpinistul Alex Găvan, Memorandumul privind Centura Verde București – Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a semnat Memorandumul privind Centura Verde București - Ilfov.

Memorandumul privind Centura Verde București – Ilfov a fost semnat, joi, de ministrul Mircea Fechet. Anunțul a fost făcut de alpinistul Alex Găvan.

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, cu sprijinul Administrației Prezidențiale, a propus semnarea Memorandumului pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor tuturor politicienilor.

Documentul conține, în șapte, puncte, amendamente la noul cod silvic. Acestea sunt menite să protejeze pădurile din Ilfov de tăieri. De asemenea, se are în vederea crearea de centuri verzi și în alte orașe din țară.

Memorandumul a mai fost semnat și președinții de partide Nicolae Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), Kelemen Hunor (UDMR), Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu (REPER), cât și de primarul capitalei, Nicușor Dan, și de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Mircea Fechet a semnat Memorandumul privind Centura Verde București – Ilfov

„Nu ai cum să nu susții o astfel de inițiativă. Pădurile din jurul marilor orașe reprezintă un factor de echilibru în societate. În condițiile în care efectele schimbărilor climatice se fac din ce în ce mai simțite, mai multă pădure înseamnă mai puțină poluare, dar și un loc pentru recreere absolut necesar pentru cea mai mare aglomerare urbană din România. Îi felicit pe toți cei care au pus umărul la realizarea acestui proiect fără culoare politică”, a spus Mircea Fechet.

„Ministrul Fechet a acceptat încă de la bun început să fie și inițiator al legii pe care noi am depus-o în Parlament. Ministerul Mediului a susținut în mod oficial demersul nostru, încă din mandatul lui Tanczos Barna, care, la rândul său, în calitate de senator, se regăsește și domnia sa printre inițiatori. De asemenea, Memorandum-ul semnat astăzi creează premizele pentru crearea de centuri verzi și pentru alte orașe ale țării. Pădurile Bârnova, din Iași, Hoia, din Cluj sau Trivale, din Pitești sunt doar trei astfel de exemple. Ocrotirea pădurilor periurbane este esențială pentru un mediu sănătos în marile orașe”, a precizat Alex Găvan.

Memorandumul nu a fost semnat până în prezent de premierul Marcel Ciolacu.

spot_img
Latest news
știri