4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Serbia și UE își consolidează parteneriatul în domeniul materiilor prime și vehiculelor electrice

Acordul sporește independența energetică a Europei

Serbia şi Uniunea Europeană au decis să stabilească legături mai strânse în domeniile materiilor prime sustenabile, a lanţurilor de producţie pentru baterii şi vehicule electrice (EV), transmit agențiile Deutsche Welle şi Reuters, preluate de Economica.net.

Acordul privind materiile prime, inclusiv aprovizionarea cu litiu şi lanţurile de producţie, va încuraja şi mai multe firme să investească în Serbia.

Vom crea condiţii de concurenţă echitabile pentru o integrare mai profundă a pieţei. Şi sperăm şi credem că vor apărea noi oportunităţi şi va fi deblocat potenţialul pentru şi mai multe investiţii europene”, spune vicepreşedintele Comisiei Europene, în timpul vizitei la Belgrad.

Acordul dintre Serbia și Uniunea Europeană a fost semnat vineri, 19 iulie

Serbia şi UE au semnat la finalul săptămânii trecute, la Belgrad, un acord pentru dezvoltarea proiectului unei mine de litiu şi a lanţurilor de producţie pentru bateriile folosite la vehiculele electrice (EV).

Acest acord vine în contextul cursei globale pentru asigurarea accesului la litiu, un material cheie pentru industria auto.

Parteneriatul privind litiul și lanțurile de producție pentru baterii atrage investiții și sporește independența energetică a Europei, oferind noi oportunități economice și de mediu

Acordul privind litiul dintre Uniunea Europeană şi Serbia sporeşte independenţa Europei, a spus cancelarul german Olaf Scholz la Belgrad, subliniind oportunităţile legate de maşinile electrice şi îndeplinirea obiectivelor de mediu.

spot_img
Latest news
știri