16.1 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Un partid naționalist din Elveția și-a ales un președinte fermier: La noi, oamenii sunt cei care guvernează, nu birocraţii de la Bruxelles

Naționaliștii-conservatori din Elveția și-au ales un președinte fermier.

Marcel Dettling, fermier din Elveția, este noul președinte al Uniunii Democratice de Centru. Partidul UDC (naționalist-conservator) a adoptat o linie dură privind migrația și dreptul la azil, potrivit Agerpres.

Fermierul a fost votat în unanimitate de delegații partidului, la o adunare care a avut loc la Langenthal, în nordul țării.

Dettling este palramentar din cantonul central Schwyz. El a fost director de campanie al partidului care a dominat alegerile parlamentare de anul tecut.

„Vom continua în viitor să ne apărăm libertatea şi independenţa şi nu ne vom lăsa hărţuiţi de conducătorii străini”, a spus el după numire.

„În Elveţia, oamenii sunt cei care guvernează, nu birocraţii de la Bruxelles”, a adăugat el.

Partidul se opune în totalitate Uniunii Europene și imigrației în masă. În același timp pledează întru totul pentru păstrarea neutralității elvețiene.

La ultimele alegeri, partidul a obținut 28% din voturi, al treilea cel mai bun rezultat din istorie. Față de sesiunea precedentă, acum are 9 locuri suplimentare în Camera Inferioară a Parlamentului, Consiliul Național.

Din partea UDC. în Guvernul elveția fac parte ministrul economiei Guy Parmelin şi ministrul mediului Albert Rosti.

Fermierii au câștigat sprijin tot mai mare în Europa în ultimii ani, mai ales după ce a fost adoptat Green Deal-ul european. În Țările de Jos de pildă, anul trecut, Mişcarea Fermier-Cetăţean a obținut 19% din voturile populației.

spot_img
Latest news
știri