20.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

A crescut numărul postărilor de pe Twitter în care efectele schimbării climatice sunt contestate

Concedierile în masă și revenirea unor utilizatori cu comportament abuziv contribuie la această situație

Există din ce în ce mai multe postări care neagă schimbările climatice, din momentul în care Elon Musk a preluat platforma Twitter.

Conform unui articol publicat în The Guardian, numărul postărilor care contestă efectele schimbărilor climatice și promovează teorii ale conspirației a crescut considerabil din momentul în care Musk a cumpărat compania.

Se pare că această creștere este rezultatul concedierilor masive efectuate de Musk, care au dus la scăderea numărului de angajați, inclusiv a celor responsabili de verificarea și prevenirea abuzurilor în postări

Un alt factor care contribuie la agravarea situației este faptul că unii utilizatori ai căror conturi fuseseră blocate anterior din cauza comportamentului abuziv au primit acum permisiunea de a reveni pe platformă.

Cercetătorii climatici, care încearcă să lupte cu dezinformările de pe platformă, au spus că, în ultima perioadă, se confruntă din ce în ce mai mult cu comentarii jignitoare și amenințări, transmite France 24.

Foarte mulți angajați din cadrul companiei Twitter au recunoscut că se confruntă cu abuzuri online

Cei mai mulți au decis să își continue demersul, în ciuda mediului nefavorabil, însă unii au mărturisit că situația de acum de pe Twitter le afecteză sănătatea mintală.

Potrivit unui sondaj recent realizat de grupul Global Witness, la care au participat 468 de oameni de știință internaționali din domeniul schimbărilor climatice, cercetătorii proeminenți se confruntă cel mai des cu abuzurile online.

Studiul a relevat că jumătate dintre respondenții care au publicat cel puțin 10 lucrări în acest domeniu au raportat că au fost supuși hărțuirii online.

Latest news
știri