7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Prințul William lansează un îndemn să facem „pace cu natura“

Prințul de Wales a lansat un apel de a pune capăt distrugerii mediului.

Prințul William a lansat un apel urgent pentru a pune capăt distrugerii mediului și pentru a „face pace cu natura”, potrivit BBC.

„Trăim în contradicție cu lumea naturală . Aceasta cedează sub presiunea acțiunilor noastre”, a spus prințul de Wales. El a transmis mesajul de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, la New York.

Prințul William a spus că schimbările climatice și perspectiva unui milion de specii care se confruntă cu dispariția reprezintă cea mai presantă „amenințare existențială”.

„Dacă vrem să menținem această planetă viabilă pentru copiii și nepoții noștri, trebuie să acționăm urgent”, a spus prințul. Mesajul lui William a părut un ecou ale campaniei ecologice a tatălui său, regele Charles al III-lea.

„Putem și trebuie să ne schimbăm relația cu lumea naturală”, a adăugat prințul William.

O astfel de resetare a relației ar însemna schimbări economice. Potrivit prințului, aceasta ar însemna „relinierea fluxurilor financiare de la distrugere la regenerare”.

„Înseamnă schimbare”, a spus el, cerând liderilor internaționali „să oprească producția și consumul nesustenabil de resurse naturale”.

„Trebuie să acționăm pentru a ne salva râurile, oceanele, savanele, mangrovele și pădurile, precum și comunitățile care le protejează și trăiesc alături de ele”, a spus el.

Dragostea pentru mediu a Regelui Charles al III-lea este cunoscută. Deseori, când era prinț de Wales, monahul britanic vizita România și se declara impresionat de frumusețile naturale din Carpați. Regele Charles are și mai multe proprietăți în țara noastră.

spot_img
Latest news
știri