14.1 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

FOTO | Dezastru pe plaja din Costinești, la două săptămâni după festivalul „Beach, please!“. Organizatorul a lăsat nisipul plin de gunoaie

În urmă cu două săptămâni, la Costinești, în județul Constanța, s-a desfășurat festivalul „Beach, please!“. Evenimentul a atras mii de participanți pe litoral, în special tineri, între 27 aprilie și 1 mai. În plus este cel mai mare festival din Europa de Est dedicat culturii urbane.

Se pare, totuși, că pe lângă lipsa celor șapte ani de acasă ai unora dintre participanți, a existat și o doză uriașă de indolență din partea organizatorului festivalului. La mai bine de două săptămâni de la încheierea evenimentului, plaja arăta deplorabil.

Garda de Mediu Constanța a fost cea care a prezentat imagini cu situația de pe plaja Costinești. Sectoarele Obelisc și 10 Steaguri erau pline de gunoaie săptămâna trecută. Se pare că organizatorul nu s-a îngrijit absolut deloc de locația evenimentuli după ce spectacolul s-a terminat.

Organizatorul festivalului festivalul „Beach, please!“ a fost amendat

Reprezentanții Gărzii de Mediu din județ și-au exprimat indignarea pe Facebook. Potrivit acestora, „frumusețea mării și a plajei a fost umbrită de nepăsarea miilor de participanți la festival, iubitori de muzică, mare si plajă la Costinești!“

„După două săptămâni de la încheierea evenimentului muzical, mai exact în data de 12 mai 2023, comisarii au constatat că starea de salubrizare pe sectorul de plajă Obelisc și 10 Steaguri este necorespunzătoare. Garda de Mediu Constanța a sancționat organizatorul festivalului desfășurat în perioada 23.04-30.04.2023 pe plaja din Costinești, cu amendă de 20.000 lei”, a transmis Garda de Mediu Constanța.

Reamintim că ȘtireaVerde a publicat în urmă cu două săptămâni și imagini cu modul în care cetățenii au lăsat plaja la Vama Veche, după minivacanța de 1 Mai. Ce aproximativ 10.000 de turiști care au fost în localitate au lăsat un dezastru în urma lor. Gunoaiele au fost ridicate de echipa unui antreprenor local.

La Costinești, în anii trecuți au existat situații și mai bizare. Turiștii veniți să-și petreacă vacanța făceau plajă printre gunoaie, caserole și mucuri de țigară.

Sursă – Garda de Mediu Constanța
Sursă – Garda de Mediu Constanța
Sursă – Garda de Mediu Constanța
spot_img
Latest news
știri