10 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Montreal a devenit cel mai poluat oraș din lumea din cauza incendiilor de pădure

Incendiile forestiere fac ravagii în Canada și prin prisma poluării, nu doar a distrugerilor. Montrealul a fost acoperit de smog. Drept urmare a avut și cea mai proastă calitate a aerului din lume. Datele au fost publicate un site care monitorizează poluarea la nivel global.

Practic, cel mai populat oraș al provinciei Quebec a avut o calitate „nesănătoasă” a aerului. Conform IQAir, care urmărește poluarea de pe tot globul. Motivul au fost desigur incendiile care au cuprins Canada. Environment Canada a emis avertismente de smog în mai multe regiuni din Quebec. Din cauza incendiilor afirmând „concentrațiile mari de particule fine provoacă o calitate slabă a aerului. Și vizibilitate redusă”, condițiile care persistă până luni dimineața. Agenția i-a îndemnat pe rezidenți să evite activitățile în aer liber. Și să poarte măști de protecție dacă trebuie să iasă afară. Piscinele în aer liber și zonele sportive au fost închise. Și mai multe evenimente exterioare, inclusiv concerte și competiții sportive, au fost anulate din cauza smogului nesănătos.

Eevenimentele exterioare au fost anulate

„Este într-adevăr ca o ceață, cu excepția fumului de la incendiile de pădure. Este foarte greu de respirat și ustură puțin și ochii”. A declarat Fauve Lepage Vallee, un adolescent care trebuia să participe la un eveniment anulat. În acest moment, există 80 de incendii forestiere active în Quebec. Potrivit agenției de protecție a incendiilor forestiere din Quebec, SOPFEU. Mai multe dintre incendii s-au extins în weekend din cauza vremii uscate și a temperaturilor ridicate. „Amploarea fumului face deosebit de dificil ca tancurile aeriene și elicopterele să fie eficiente”, a spus SOPFEU. Cu toate acestea, canadienii așteaptă ploaia în aceste zile.

450 de incendii sunt încă active

Iar peste două zile, pompieri francezi urmează să sosească în Quebec. Pentru a schimba un contingent de compatrioți, care sunt acolo de la începutul lunii iunie. „Vor fi dislocați și în Roberval”, la 250 de kilometrinord de Quebec City. Pentru o misiune de 21 de zile, a declarat Stephane Caron, purtător de cuvânt al SOPFEU. În toată țara, Centrul canadian de incendii forestiere interagenții (CIFFC) enumeră peste 450 de incendii active. Dintre care aproximativ 240 sunt considerate scăpate de sub control. Canada se confruntă cu un an de incendii fără precedent, cu peste 7,4 milioane de hectare arse de la începutul lunii ianuarie.

Latest news
știri