7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Ministrul Mediului: ”Continuăm să monitorizăm situația hidrometeorologică și să luăm măsuri în conformitate”

România va fi lovită de ciclonul Ashley la finalul acestei săptămâni

Ministrul Mircea Fechet a transmis că a primit ultimele informații legate de situația hidrometeorlogică din țară, mai ales în contextul ciclonului Ashley, care va afecta România în următoarele zile.

Ministrul Mediului din România: ”În ultimele zile s-au emis avertizări privind creșterea precipitațiilor și intensificarea fenomenelor hidrologice”

Datele furnizate astăzi de Centrul European pentru prognoza vremii pe termen mediu confirmă prognoza anterioară, indicând că între 30 septembrie și 3 octombrie vom resimiți activități ciclonice, în special în sudul și centrul României, cu posibile efecte și în zona de sud-est a țării”, a transmis ministrul Mircea Fechet.

În Oltenia și în Muntenia precipitațiile ar putea să ajungă și la 100 de l/mp

În egală măsură, oficialul a precizat că, îndeosebi în Oltenia și în Muntenia, ar putea fi înregistrate precipitații care pot să ajungă și la 100 de l/mp.

Acest fapt ar crea creșteri semnificative ale debitelor râurilor din aceste regiuni.

Am dispus deja închiderea cu panouri a breşei de pe digul râului Olt, pe malul drept, în amonte de localitatea Islaz, o zonă unde m-am deplasat personal acum două zile. Continuăm lucrările de consolidare cu saci de 1-2 tone la eroziunile digurilor în localităţile Ciocăneşti şi Borcea, precum şi în zona Stelnica-Borduşani, pentru a preveni eventualele pagube cauzate de viituri”, a mai punctat ministrul Mediului.

spot_img
Latest news
știri