1.3 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

Spațiile verzi, efect benefic asupra oaselor copiilor

Spațiile verzi pot avea un efect benefic asupra oaselor copiilor, a constatat un nou studiu. Cei mici au șanse mai mari de a avea oase mai puternice și mai sănătoase dacă locuiesc aproape de spații verzi, potrivit Science Alert.

Studiuk susține dovezile anterioare care au descoperit că adulții care trăiesc în zone mai verzi tind să aibă și o rezistență osoasă mai mare.

Studiul a fost efectuat pe 327 de copii belgieni cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Cercetătorii de la Universitatea Hasselt au descoperit că cei care locuiau în cele mai verzi locuri aveau densitate minerală osoasă mai mare.

Cele mai verzi locuri au fost definite ca fiind cele care s-au situat în primele 20 până la 25% din cantitatea de spațiu verde din imediata apropiere. Printre copiii care locuiesc în aceste zone, o plimbare de aproximativ zece minute până la un spațiu verde cu copaci sau arbuști înalți a fost asociată cu creșterea densității osoase echivalente cu creșterea naturală a jumătate de an.

Spațiile verzi, efect benefic asupra oaselor copiilor

Rezultatele au fost consecvente pentru ambele sexe. S-a ținut cont de o mulțime de alți factori. Printre aceștia se numără greutatea, etnia, timpul zilnic pe ecran, suplimentarea cu vitamine, consumul de lactate. În plus, s-a avut în vedere sezonul, nivelul de educație al mamei și venitul anual mediu al cartierului.

„Aceste constatări evidențiază importanța expunerii timpurii la spațiul verde rezidențial pentru sănătatea oaselor. Implicațiile sunt pe termen lung”, a scris epidemiologul de mediu de la Universitatea Hasselt, Hanne Sleurs și colegii.

Dezvoltarea scheletului uman în copilărie este crucială. Aceasta stabilește o bază solidă pentru sănătatea viitoare a oaselor.

Osul este un țesut viu care crește treptat în densitate la începutul vieții, atingând apogeul după 20 de ani. O dietă nutrițională echilibrată și activitatea fizică, în special exercițiile de susținere a greutății și de rezistență, sunt toate părți importante ale creării de oase puternice și dense, care vor rezista cât mai mult posibil.

Viața în apropierea naturii are beneficii impresionante pentru sănătatea mintală, sănătatea inimii, sănătatea imunitară și sănătatea vasculară.

În unele părți ale lumii, medicii au început chiar să prescrie pacienților plimbări în natură. Oamenii sunt puși să aibă activitate fizică și o dietă nutrițională bine echilibrată.

spot_img
Latest news
știri