25 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Ciclon asupra României, cum ne afectează meteorologic

Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile când temperaturile minime vor fi preponderent negative.

O informare de ultimă oră a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie în care specialiștii avertizează cu privire la un ciclon ce se va abate asupra țării noastre. Astfel, potrivit acestora, avertizarea este valabilă din data de 27 martie până pe data de 29 martie, la ora 21. Și vizează faptul că pe teritorul țării noastre se vor înregistra temperaturi scăzute, sub pragul de îngheț. Astfel, vor reveni ploile și ninsorile și sunt așteaptate intensificări ale vântului. Ciclonul care se va abate asupra României este unul de aer rece și va aduce cu el ploi și temperaturi scăzute, în unele zone, mercurul din termometre va ajunge până la minus 20 grade.

Ploi și frig în următoarele două zile

În intervalul specificat de către specialiști, sunt așteptate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, și temperaturi scăzute. ”În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare”, au explicat cei de la ANM.

Temperaturile minime vor fi negative

Vremea va fi pentru zilele de mâine și poimâine mult mai rece pentru această perioadă, în toată țara. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) se vor înegistra și averse care pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină. De altfel, tot ANM a transmis că până în această seară la ora 23:00, este în vigoare și o atenționare de cod gablen de vânt. Zonele vizate sunt Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

Latest news
știri