11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Munții Carpați au fost fotografiați din Câmpia Română de la o distanță de 150 de kilometri

Imagini superbe cu Munții Carpați au fost surprinse de un pasionat de fotografie.

Un pasionat de fotografie a imortalizat Munții Carpați din Câmpia Română, de la o distanță de peste 100 km. Paul Pătrățanu a surprins 4 masive montane dintre Olt și Prahova. Imaginile cu Munții Făgăraș, Iezer-Păpușa, Leaota și Bucegi au atras repede atenția internauților.

Dar cum a reușit Paul Pătrățanu să surprindă Munții Carpați atât de bine?

În primul rând, vremea din ultima perioadă a jucat un rol extrem de important. Un front atmosferic ce a adus ploi și ninsori în România a curățat atmosfera de impurități, iar vizibilitatea a devenit extrem de clară.

A doua condiție a fost reprezentată de zăpada căzută, care a făcut crestele munților mai vizibile de la distanțe mari. Contrastul dintre acestea și cerul senin, cea de-a treia condiție, cumulat cu aerul curat, a dus la observarea în condiții optime a unora dintre cei mai înalți munți din România.

„În imagini apar Munții Bucegi, Leaota, Iezer-Păpușa și întreaga creastă a Făgărașului fotografiați de la 50 km vest de București. Distanțe până la munți între 100-110 km cei mai apropiați (Leaota și Bucegi) și până la 150 km (partea vestică a Făgărașului)“, a scris Paul Pătrățanu.

Astfel de imagini au mai fost surprinse de-a lungul timpului, în special de bucureștenii. Locuitorii din nordul Capitalei sau cei care lucrează în blocurile înalte din zona Pipera imortalizează, mai ales toamna și primăvara, creasta înzăpezită a Munților Bucegi. În mod similar, de-a lungul timpului, internauții cu postat și fotografii „în oglindă“. Au existat imagini cu orașele din sudul țării văzute de pe cele mai înalte piscuri ale Carpaților Meridionali. De asemenea, mai mulți fotografi din zona Ardealului au postat fotografii cu Meridionalii văzuți din județul Cluj.

Latest news
știri