11.9 C
București
vineri, 10 mai, 2024

VIDEO | O stradă s-a surpat la Slănic, Prahova | Locuitorii își strigă disperarea în fața camerelor: Cine răspunde de viața noastră, de munca noastră?

Locuitorii din localitatea prahoveană Slănic trec prin clipe de coșmat, după ce o stradă din oraș s-a surpat și 3 blocuri au fost evacuate.

O stradă s-a surpat, joi, în localitatea Slănic din județul Prahova. Din cauza riscurilor, 40 de locatari din trei blocuri au fost evacuați. De asemenea, perimetrul de siguranță a fost extins și traficul, inclusiv cel al pietonilor, a fost interzis. Adâncimea craterului are peste 2 metri, iar suprafața afectată e de aproximativ 60 de metri pătrați, potrivit Antena 3 CNN.

Informațiile preliminare au ridicat posibilitatea existenței unui curs de apă, din cauza căruia terenul s-a prăbușit. Ipoteza poate fi verificată prin faptul că apa unui lac din zonă a scăzut inexplicabil cu 2-3 metri în ultimele săptămâni.

Incidentul de la Slănic, Prahova, a fost comentat inclusiv de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că „s-a făcut un drum peste o mină“.

Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine? Acolo s-au dat nişte autorizaţii când s-au făcut acele drumuri, sunt anumite istorii.

În schimb, am văzut reacţia statului român şi a situaţiilor de urgenţă care au intervenit imediat. Am văzut cum a intervenit prefectura, s-au mutat 42 de familii, s-au găsit soluţii. Aia am văzut“, a spus Ciolacu.

Noi informații despre surparea de la Slănic, Prahova

Sâmbătă au apărut noi informații privitoare la surparea Străzii 23 August din orașul Slănic. Prefectura Prahova a transmis că în locația cu pricina nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente, potrivit Observatorul Prahovean.

„În urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente. Monitorizarea și măsurătorile vor continua.

De asemenea, evenimentul este monitorizat cu atenție la nivel central, iar echipe operative ale IGSU, Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației, beneficiind de sprijinul Instituției Prefectului – Județul Prahova și al autorităților publice locale”, precizează Prefectura Prahova.

Între timp, locuitorii din zonă și-au strigat oful în fața camerelor. Norica Hâncu este una dintre locuitorii ale căror locuințe au avut de suferit de-a lungul anilor din cauza alunecărilor de teren din zonă. Ea a precizat că a făcut nenumărate sesizări și nu mai știe cui să se adreseze.

„Eu sunt fata cu probleme de sănătate, v-am avertizat că se va extinde (n.red. surparea) Am sesizat toate autoritățile, nimeni nu ne-a luat în seamă. Domnule primar, nu îmi întoarceți spatele! Cine răspunde de viața noastră de munca noastră?”, a strigat, azi, disperată femeia.

Și alți oameni din zonă au făcut sesizări cu privire la riscul care plana asupra lor din cauza galeriilor subterane. Orașul Slănic este cunoscut pentru zăcământul său de sare, atât de subteran, cât și de suprafață, care a fost exploatat de-a lungul timpului.

spot_img
Latest news
știri