Lăcașele de cult au dat iama în bugetul pentru panourile fotovoltaice. 875 de biserici și astfel de instituții s-au înscris în program și au rezervat integral bugetul, potrivit Agerpres. Vorbim despre 17,5 milioane de lei alocat unităţilor de cult. Asta înseamnă că toți cei înscriși vor pune panouri solare, iar unii pot deveni proconsumatori, adică pot produce energie electrică. „Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităţilor de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanţi. Și anume, unităţile de cult, care astăzi şi-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program.

Bugetul a fost de 1.750.000.000 de lei

Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice şi a unităţilor de cult, însumează solicitări de finanţare în valoare de 1.750.000.000 de lei. Pentru instalarea a 87.500 de noi capacităţi de producere a energiei electrice cu sprijin financiar. De la Administraţia Fondului pentru Mediu”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu. Prin acest program, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice. Cei care s-au înscris au avut la dispoziție aplicația de la Administrația Națională a Fondului de Mediu.

Accesarea aplicației se poate face și de pe pagina de Facebook

Ca și dățile trecute, cei de la Administrație au recomandat și accesarea de pe pagina de Facebook. Tocmai pentru că uneori aplicația se blochează din cauza sutelor de accesări. Instituția reaminteșete că ”înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite. Și încărcarea documentelor necesare. Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţie. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior”. Programul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoanele fizice s-a încheiat în 22 iunie. Niciun leu nu a rămas neaccesat.