22.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Crocodilii dintr-o mlaștină au salvat de la moarte un câine, în loc să-l mănânce | Imagini emoționante | VIDEO

Un câine a fost salvat de crocodili dintr-o mlaștină.

Crocodilii au ales să salveze un câine, în ceea ce cercetătorii descriu drept „comportament sensibil care sugerează empatia între specii”, potrivit Sky News.

Trei crocodili au salvat un câine care căuta refugiu într-un râu – într-o posibilă etapă de „empatie emoțională”.

Câinele a fost urmărit de o haită de maidanezi. Acesta a intrat în apele puțin adânci ale râului Savitri, în Maharashtra din India.

Câinele nu zărise cei trei crocodili din apropiere, care au început să se apropie de el. Animalul putea fi cu ușurință o pradă pentru aceștia.

Reptilele adulte – descrise de Institutul pentru Fauna Sălbatică din India drept „prădători oportuniști” – au împins câinele în siguranță către mal.

Aceștia l-au ghidat într-o zonă a malului în care nu se aflau maidanezii. Astfel, câinele s-a aflat în afara oricărui pericol.

Potrivit Journal of Threatened Taxa, fost o acțiune care s-ar putea să se datoreze „comportamentului conștient care sugerează empatia între specii”. Incidentul „curios” este considerat necaracteristic crocodililor.

Crocodilii dintr-o mlaștină au salvat de la moarte un câine, în loc să-l mănânce

Specia de crocodil poate crește până la 5 metri și 450 kg. Ea este cunoscută că reprezintă o amenințare majoră pentru oamenii care intră în apele din din India, Sri Lanka, Pakistan și Nepal.

Se are în vedere și că bunătatea crocodililor s-ar fi putut datora lipsei lor de poftă de mâncare. Totuși, cercetătorii întăresc ideea că a fost vorba de empatie între specii.

„Având în vedere că atacatorul se afla în raza de atac și ar fi putut devora cu ușurință câinele, niciunul dintre crocodili nu l-a atacat și a ales în schimb să-l împingă spre mal. Acest lucru înseamnă că nu le era foame”, au spus cercetătorii.

„Propunem că acesta este un caz de comportament simțitor al atacatorului care are ca rezultat „empatie emoțională” între specii”, mai spun ei.

spot_img
Latest news
știri