7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Începe Campania “Detector pentru viață”. Locuințele mai vechi din România vor fi dotate cu detectoare de fum și monoxid de carbon

Campania implică montarea gratuită a detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele din România pentru creșterea nivelului de protecție împotriva incendiilor și intoxicării cu monoxid de carbon

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat începerea unei campanii naționale de siguranță, denumită “Detector pentru viață”.

Această inițiativă este menită să crească nivelul de protecție al cetățenilor în fața riscurilor de incendiu și intoxicare cu monoxid de carbon, transmite B1 TV.

Vor fi montate gratuit 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în locuințele din România

În cadrul acestei inițiative, vor fi montate gratuit 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în locuințele din România, cu sprijinul partenerilor E.ON și Delgaz Grid.

Detectoarele vor fi montate de angajați ai ISU, cu acordul proprietarilor.

În fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu autorităţile publice locale, urmează să discute cu cetăţenii doritori, nu este obligatoriu să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor”, a transmis Raed Arafat.

Campania “Detector pentru viață”, este programată să înceapă în săptămâna dedicată Protecției Civile

Prin urmare, vor fi organizate diverse activități educative, inclusiv cursuri de prim-ajutor și zile cu porțile deschise la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

În egală măsură, Raed Arafat a subliniat că prioritatea va fi acordată locuințelor mai vechi, celor în care locuiesc persoane vulnerabile.

Este vorba despre bătrâni, persoane cu dizabilități sau familii cu mulți copii.

spot_img
Latest news
știri